Recept: Spicy Sticky Cinnamon Rolls With Cream Cheese Icing

(Bildkrediter: Tro Durand)

Jag kommer från en generöst stor familj, den sorten som ledde till brett ögon och under-and-breath som räknades från främlingar som glimpade vår skull på biblioteket eller mataffären. Jag sparar dig räkningen och säger att jag har fem bröder och två systrar, så åtta av oss, plus föräldrar, och nu olika makar och svärföräldrar. Julen är en vardagsaffär för oss, med strumpor och tillräckligt presenter för att kräva ett avbrott ungefär halvvägs genom oöppning. Men när vi har vuxit upp och blivit gift, har saker skiftats; förra året gjorde vi jul på kvällen, istället för på morgonen, och varje semester har nu en tydlig avsaknad av syskon (eller två) som firar med andras familj.

Men det finns en okränkbar tradition som fortfarande binder våra kristuser tillsammans, och det är min mors kanelrullar.

(Bildkrediter: Tro Durand)

Min mors kanelrullar är varma och jäsliga, beredda i förväg men bakad julmorgon, lockar människor ut ur sängen (eftersom vi nu för det mesta är för gamla för att springa ur sängen klockan 4:30 eller campa under trädet). Mina bröder förutser dem ivrigt och slukar dem direkt.

På jul lämnar jag rollen till min mamma, eftersom du vet tradition. Men jag älskar hennes recept och använder det också, särskilt när vi har övernattningsgäster, eftersom dessa rullar är så lätta att göra framåt och baka av på några minuter. Detta recept gör två dussin rullar, och jag gillar att göra en full sats men frysa hälften av dem för improviserade bruncher.

Jag lägger till mina egna vändningar; Jag gillar att gå utöver kanel och lägga till några extra kryddor för arom och smak. Star anis, kardemumma, koriander – de lägger till lite speciellt.

Dessa kanelrullar är söta, kryddiga och dekadenta, och de kan tillfredsställa dem som vill ha en krispig sockerglasur på botten och krämig isbildning på toppen. Allt som krävs (allt som någonsin tar, verkligen) är lite extra smör och lite extra socker. Dessa är inte en frukost för dem på en diet; Dessa ska inte göras varje helg. Men när du gör kanelrullar är det enligt min åsikt bäst att gå ut alla – de är en generös godis för familjen morgon, en tradition från min familj till din.

Parbakade kanel rullar på att gå tillbaka i ugnen.

(Bildkrediter: Tro Durand)


Spicy Sticky Cinnamon Rolls With Cream Cheese Icing

Gör 24 rullar

 • För degen:
 • 2 1/4 teskedar

  (1 kuvert) aktiv torrjäst

 • 1 1/4 koppar

  mjölk, lätt uppvärmd

 • 1/2 kopp

  socker

 • 6 matskedar

  osaltat smör, mycket mjuk

 • 2

  stora ägg

 • 1 matsked

  vanilj extrakt

 • 1 tesked

  salt-

 • 4 1/2 till 5 koppar

  mjöl

 • För fyllningen:
 • 4

  små kanelstänger

 • 1

  stjärnanis pod

 • 1 tesked

  korianderfrön

 • 1/2 tesked

  kardemomfrön eller pulver

 • 1 kopp

  mörkt brunt socker

 • 1 kopp

  (2 pinnar) osaltat smör, väldigt mjuk

 • För glasyren:
 • 4 ounces

  gräddeost, mycket mjuk

 • 1/2 kopp

  mjölk eller grädde

 • 1/2 tesked

  vanilj

 • 1 kopp

  pulveriserat socker plus mer som önskat

För att göra degen sprinkla jästen över den uppvärmda mjölken i en stor skål och lägg åt sidan i 5 minuter tills den är lite bubblig. Med en visp eller paddelfästet på en stativblandare, slå i sockret, mjukat smör, ägg, vanilj och salt. Rör i mjölet 1 kopp åt gången, tills degen är mycket tjock.

Knä på lättmjölkad yta tills den är jämn och varm, eller byt till degkroken och knåd i stativblandaren. Knä i ca 5 minuter i mixern eller 7 minuter för hand tills degen är spänd och jämn.

Torka av skålen och spray lätt med vegetabilisk olja. Forma degen i en boll och placera den i smurt skål, vrid den så att den är belagd i olja. Skydda med plastfolie och låt upp i varm plats tills det fördubblats – ca 2 timmar.

För fyllningen slipa kryddorna i en kryddkvarn till fin och blanda med brunt socker. (Om du vill hoppa över extra kryddor eller använda pulverformad kanel istället för hel, ersätt 3 till 4 msk kanel för alla kryddor.) Smör smöret med kryddor och socker i en mixer eller med handbitar.

Smörj lätt två 9-tums kakor (en 9×13-tums pan fungerar också bra). På en mjölad yta rulla degen i en stor rektangel, cirka 14 tum vid 24 tum. När degen rullas ut, smäll den tjockt med det krämiga smöret och sockret, se till att sprida det nästan till kanterna. Rulla upp längs långsidan, sträck och dra degen i en spänd och smidig rulle. Använd en bänkskrapa eller en kniv för att skära i 24 enskilda rullar.

Fördela rullarna bland de tillagade kokkärlarna och låt upp i en varm plats tills rullarna är dubbla i storlek – ca 45 minuter.

För glasyren, slå gräddeost, mjölk, vanilj och socker tillsammans, tillsätt mer pulveriserat socker efter behov för att få den konsistens du föredrar. Drizzle över heta rullar med en gaffel. Servera varma.

Receptanteckningar

Göra framåt: För att göra rullarna före tid, följ receptet fram till bakning. Par-baka rullarna i bara 10 minuter. Ta bort rullarna och låt dem svalna, frysta dem i sina pannor eller i fryspåsar. För att avsluta bakning, ta bort dem från frysen och låt dem tina i kylskåpet över natten. Skaka sedan på morgonen vid 350ºF i 10 till 15 minuter. Frost och servera varma. För mer detaljerade instruktioner, läs vår handledning om hur man fryser kanel rullar och baka dem senare.