Recept: Spicy-Cool Blood Orange-Jalapeño Margaritas Straight Up Cocktails and Spirits

Så, om det bara är den 5 mars och inte Cinco de Mayo. Varför inte skämma bort de sista dagarna på vintern (och säsongens tillgänglighet av tårta och saftiga blod apelsiner) med en kryddig sval spinn på Margarita?

Jag testade nyligen det här spännande receptet som en del av en “virtuell cocktailparty” värd Kara Newman, cocktailkolumnist för Chile Pepper Magazine och författare till Spice & Ice: 60 Tongue-Tingling Cocktails. (Du kan kolla vad andra bloggare gör med sina uppvärmda recept här.)

En uppfriskande riff på den grundläggande tequila + triple sec + limejuice Margarita-formeln, kryddar den här versionen genom att ta med tequila som först infunderas med färskt jalapeño-skivor och får extra citrusdimension – och en tydligt djup rosa nyans – med tillägget av friskt blod apelsinjuice.

Vid framställning av min cocktail gjorde jag några justeringar enligt personlig smak. Jag gillar saker på den varmare änden av spektret, så jag upped jalapeño kvotienten, med en hel peppar i bara en halv kopp tequila istället för den fulla koppen krävde, och jag lät sedan skivorna branta i en hel 4 timmar, i stället för 2. Jag skalade också på sötningsmedlet (Cointreau) så att den färska citrusjuiceens tartness skulle lysa igenom. Detta är ett recept med lite utrymme: Spicy / mellow, tart / sweet – spela med det och se vad som passar dig bäst.

Den resulterande drycken hade en robust men balanserad blandning av smaker. Jag kunde känna jalapeños värme, men även vid extra styrka var det inte överväldigande och blandade fint med citrusjuiceens ljusa, färska smak. Det skulle göra ett bra komplement till en måltid – med den allra första nypan, fann jag mig att kräva mexikansk mat.

Blood Orange-Jalapeno Margaritas

Gör 2 drycker

 • 4 ounces

  jalapeño-infunderad silver tequila (se receptnot)

 • 3 ounces

  färskpressad blod apelsinjuice

 • 1 uns

  färskpressad limejuice

 • 3 ounces

  Cointreau (jag skalade tillbaka till 2 uns)

Kombinera alla ingredienser i en cocktailskakare med is. Skaka kraftigt och dra in i ett cocktailglas. Valfri garnering: salt glasets kant.

Att tjäna som en kruka dryck: Multiplicera ingredienserna med antalet gäster. Kombinera i en kruka och kyla tills det är klart att servera. Häll över is eller skaka cocktails individuellt.

Receptanteckningar

För att göra jalapeño-infusion: Skiv upp en ny jalapeño-peppar och låt den branta i 1 kopp (jag använde bara en halv kopp) tequila i 2 timmar. Smaka på att kontrollera värmenivån och fortsätt att branta om en starkare infusion är önskvärd (jag lämnade skivorna i hela 4 timmar). När infusionsprocessen är klar, ta bort skivorna genom att hälla blandningen genom en finmaskad sil.

Anpassad från Kara Newmans Spice & Ice: 60 Tongue-Tingling Cocktails.

Nora Maynard är en longtime home mixologist och en tillfällig instruktör på NYCs Astor Center. Hon är en bidragsyter till The Business of Food: Encyclopedia av Food and Drink Industries och är mottagare av American Egg Board Fellowship i kulinariskt skrivande på Writers Colony på Dairy Hollow. Hon täckte tidigare mat och dryck i film på The Kitchn i sin veckovisa kolumn, The Celluloid Pantry.

Vidare läsning:

 • Kara Newman, Spice & Ice: 60 Tongue-Tingling Cocktails (Chronicle Books, 2009)
 • Kara’s Spice & Ice blogg

Relaterad: Allt om Margaritas

(Bilder: Nora Maynard)