Recept: Spenat, Vitböna och Taleggio Pizza

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

Inte så länge sedan åt jag middag på Co., New York Pizza Place som ägdes av Jim Lahey (han av Sullivan Street Bageri och No-Kneadbröd). Det finns en paj på menyn som heter The Popeye som kommer med ett berg av krispig, lövspenat på toppen. Jag har inte kunnat sluta tänka på det under veckorna sedan den där middagen, så vad är en kära älskling att göra men göra sin egen version hemma?

Jag erkänner att min pizza saknade höjden och lättförkolad presentation av Laheys Popeye Pizza – jag är säker på att hans ugnar gör ett bättre jobb med snabbkokning både skorpan och spenat än min gör, även om värmen vrids så högt som den skulle gå. Men det var verkligen kombinationen av smaker som jag ville efterlikna i alla fall. Efter att ha ätit Laheys pizza upptäckte jag att det inte fanns någon anledning att förhindra spenaten. En stor höjd med färska löv kommer att laga mat på nolltid.

Jag använde Taleggio på denna pizza – det är en fin smältost som fungerar bra på pizza, men lägger till en mer vuxen smak än mozzarella. De vita bönorna blev involverade eftersom jag hade några kvarlevor från en tidigare middag, och jag tror att de är djurhållare!

För skorpan, använd gärna en boll av köpköpta pizza eller ditt favoritrecept. Här är vår favorit pizza deg recept på The Kitchn!

→ Hemlagad Thin-Crust Pizza

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

Spenat, Vitböna och Taleggio Pizza

Serverar 2 till 4

 • 1 pund

  pizza deg, butiksköp eller hemlagad

 • 2 till 4 teskedar

  olivolja

 • 1/4 kopp

  vita bönor, som marinbönor eller cannellini

 • 2 kryddnejlika

  vitlök, malet

 • 4 till 5 ounces

  Taleggioost, eller annan mjukost

 • 1/2 uns

  parmesanost

 • 4 ounces

  färsk spenat eller spenat

Förvärm ugnen till 550 ° F, eller så varmt som det ska gå. Om du har en baksten, lägg den i ugnen på ett ställ i botten av ugnen. Om du inte har en baksten, sätt en bakplåt på hyllan för att värma med ugnen. Värm ugnen i minst 30 minuter före bakning.

Rulla ut degen och överför den till en mjölkad, felfri kakan eller en pizzaskal, om du har en.

Sprid ett par teskedar olivolja över degen, sprid sedan jämnt de vita bönorna och vitlök över toppen. Skiva eller nypa bitar av Taleggio och skingra dem över pizzaen, grilla sedan lite parmesan över pizza.

Kasta spenaten i en stor skål med lite olivolja, salt och peppar och lägg åt sidan. (Eftersom det är svårt att glida en tung pizza av ett kakan eller skal, och för att du ska ha en höjd av lösa spenatblad som tenderar att flyga när du skakar det är det bäst att överföra pizzaen till den heta stenen eller bakplåten innan tillsätter spenaten.)

Blanda försiktigt pizzaen på bakstenen eller bakplåten. Dra ut ugnsstället (om du inte redan har det) och försiktigt höja spenatlöv i mitten av pizzaen. Stäng ugnen och koka i 7 till 8 minuter, tills skorpan är brun på kanterna och spenaten är viss.

Receptanteckningar

Detta recept publicerades ursprungligen juni 2009.