Recept: Spenat och Feta Mugg Omelett

(Bildkrediter: Maria Midoes)

Borta är de dagar då omeletter var reserverade för en lat helg morgon frukost. Två minuter i mikrovågsugnen är allt som står mellan dig och dungar en gaffel i fluffiga ägg dubblerade med färsk spenat och salta bitar feta.

Denna proteinfyllda måltid gör en anständig vardagsmorgon känns hanterbar. Det är snabbt att dra ihop och lätt att göra i kontorsbyggnaden.

När omelet kockar, kommer äggen att puffa upp och få en seriös ökning, så du vill vara säker på att använda en tillräckligt stor rån – en som är 12-16 uns är perfekt. Och om du inte har din favoritmugg handy, kan en tjock papperskopp eller Masonburk också få jobbet gjort.

Spenat och Feta Mugg Omelett

Serverar 1

Matlagningsspray

2 stora ägg


3 msk hackad färsk spenat


1 matsked helmjölk

Salt
Svartpeppar

1 matsked smulad fetost

Belägga insidan av en mikrovågssäker mugg med 12 till 16 uns med matlagningsspray. Spricka ägget i mallen och använd en gaffel eller liten visp för att slå tills den är helt kombinerad. Vispa i spenat och mjölk, och krydda med salt och peppar.

Mikrovågsugn, avtäckt, med hög effekt i 1 minut. Rör ägget och toppa med feta. Mikrovågsugn med hög effekt tills äggen är helt inställda, 30 till 60 sekunder mer. Servera omedelbart.

Receptanteckningar

  • timing: Kocktiden kan också variera något från mikrovågsugn till mikrovågsugn.