Recept: Spaghetti med Crispy Pancetta, Ärtor och Burrata

(Bildkredit: Christine Han)

Du vet att den grundläggande spaghettiboxen du håller stashed i skafferi? Jag håller på att visa dig hur man verkligen får det att leva upp till sin fulla potential. Denna pärla är lätt att samla på en måndagskväll när du är pressad för tiden, men du är bekväm att hålla dig själv när du värd vänner eller dina nya svärföräldrar till middag.

Mjuk, krämig burrata stjäl showen för att göra varje dag spaghetti och frysta ärtor känner sig super speciella. Skarpa biter av pancetta lägg till en salt twist och en handfull färsk basilika och mint balansera det med en söt doftande arom som håller denna måltid att känna sig säsongsbetonad och fräsch.

(Bildkredit: Christine Han)

Lägg till Burrata för en direkt Fancy Spaghetti Dinner

Burrata betyder smörgås på italienska, vilket bara är en liten snuskig in i den krämiga rikedom som kommer med denna ost. Vid första anblicken liknar den en boll av färsk mozzarella, och det är till och med gjord av en kombination av mozzarella och grädde, men det är bara ena sidan av denna speciella ost.

Burratas riktiga charm – och vad skiljer det från varandra – är vad som finns på insidan. Klipp genom den fasta yttre ostmassa som är gjord av färsk mozzarella, och du kommer att upptäcka ett frodig och krämigt centrum. Det är utomordentligt rikt med en mjölkaktig, smörig smak som bara framhävs av mint och basilikans fräschhet.

Läs mer: Vad är skillnaden mellan Mozzarella och Burrata?

5 Recept för snabba och fina weeknights middagar

Omsmycka snabba middagar och din måltidsplan kommer aldrig att bli densamma igen. Denna vecka delar vi fem recept som lär dig magiken i vardagliga snygga måltider. Dessa middagar är imponerande och känns lite mer speciella än din vanliga nattnattpris, men är snabbt och enkelt att dra ihop varje natt i veckan.


Spaghetti med Crispy Pancetta, Ärtor och Burrata

Serverar 2 till 3

 • 10 ounces

  torr spaghetti

 • 6 ounces

  pancetta, små tärningar

 • 2 matskedar

  olivolja

 • 2

  vitlöksklyftor, malet

 • 1 1/2 koppar

  frysta ärtor

 • 1/2 tesked

  kosher salt

 • 1/4 tesked

  nymalen svartpeppar

 • 1/2 kopp

  grovhackade färska basilikablad

 • 1/2 kopp

  grovhackade färska mintblad

 • 1/4 till 1/2 tesked

  röda pepparflingor

 • 8 ounces

  burrata, skuren i 1-tums bitar

Ta en stor kruka med saltat vatten till koka. Under tiden placera pancetta i en stor stekpanna över medelvärme. Koka, rör om och om, tills det är brunat och det mesta av fettet har gjorts, ca 10 minuter.

När vattnet är klart, tillsätt pastaen och koka per förpackningsinstruktion tills al dente. Reserv 1/2 kopp pastavatten, töm sedan pastan och lägg åt sidan.

Använd slitsad sked för att överföra den brunade pancettaen till en pappershandduksfodrad platta. Tillsätt oljan och vitlök på pannan och koka, omrör hela tiden tills det är doftande, ca 1 minut. Lägg till spaghetti, reserverat pasta vatten, ärter, salt och peppar. Kasta för att kombinera och laga pastavattnet tjocknar och bildar en sås, ca 1 minut.

Ta bort pannan från värmen. Rör i basilikan, mint och röda pepparflingor. Top med burrata och servera omedelbart.

Receptanteckningar

Lagring: Retur kan lagras i en täckt behållare i kylskåpet i upp till 4 dagar.