Recept: Smörglassade sötpotatis

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Du har haft rostade sötpotatis innan, så du har fått dem alla, eller hur? Jag brukade tänka exakt samma sak tills jag lärde mig en teknik för smörbrödning tjocka skivor sötpotatis tills de vände sig från hårda knölar till nästan smör själva.

Populariserad av bloggen Dessert för två, den här tekniken för smörbräda sötpotatis – Kristina smält sötpotatis över på Dessert för två – rostar potatisarna tills de är en mörk bärnsten på utsidan, vilket skapar ett lager av djupt karamelliserad sötpotatis som bara håller knappt den mjuka, smöriga insidan ihop. Hon serverar detta med en otrolig lönnpecansås, men vi tror att de är perfektion allt på egen hand med en tjock nypa salt för att avsluta dem. Detta recept kommer inte att låta dig tänka på rostade sötpotatis på samma sätt någonsin igen.

Smältande sötpotatis: Se på videon

Tålamod är hemlig ingrediens

Dessa sötpotatis kräver bara tre ingredienser – sötpotatis, smör och salt – så det som gör dem så mycket mer utsökta än någon annan sötpotatis är tid och tålamod. Det kommer att finnas ett ögonblick där du kolla på dina rostade sötpotatis och undra, “Brinner de?” Svaret är nej – smöret på dem brinner och ytorna är karamelliserande. Du kommer att belönas med gula skivor med ren sötpotatisbliss.

Vill du göra dessa veganer? Kokosolja förvandlar sötpotatis med lika mycket lätthet, och lämnar en doftande hint av nuttiness. Ghee, för dem som är känsliga för smör, kommer att arbeta med sin magi på dessa potatis också.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Vi äter mestadels som en enkel hands-off sidrätter tillsammans med kyckling eller fläsk, men jag har också serverat dem bredvid pannkakor med en lust av lönnsirap för mycket applåder. Detta är ett recept som du kanske vill testa före Thanksgiving också.

Smörrödda sötpotatis

Serverar 4


2 pounds sötpotatis (ca 2 stora)


4 matskedar osaltat smör, smält och kyld, ghee eller kokosnötolja


1/2 tsk kosher salt

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 425 ° F. Skala sötpotatisen och skär dem i 1 tum tjocka rundor.

Placera rundorna på ett rimmat bakplåt. Drizzle med smöret (eller ghee eller kokosnötolja), strö över saltet och kasta till kappa. Ordna i ett enda lager, med minst 1/2 tum mellan rundorna.

Stek i 20 minuter. Använda tangar, vrid rundorna och rosta sedan i 20 minuter mer.

Receptanteckningar

  • Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 5 dagar.