Recept: Smör Pecan Sandies

(Bildkredit: Leela Cyd)

Medan det finns många saker jag kan berätta om min farfar, är det en sak du bör veta att han älskade pecan sandier. Faktum är att jag inte kan bita in i dessa smöriga, nötkreatade kakor utan att tänka på honom. Den här versionen, som han hjärtligt godkänner, är fast och robust och hälsar dig med en skarp kant runt det som mjuknar när du kommer till mitten. En generös scoop med brunt socker ger en rik, karamell smak och belyser den rostade doften i pekannötterna som du kommer att märka i varje bit.

(Bildkredit: Leela Cyd)

Skål muttrarna för mer smak

Jag skulle argumentera för att det viktigaste steget när man gör en riktigt bra sorts pecansandy starter på stovetoppen. Innan du börjar blanda några av ingredienserna, ta ut din favoritpanna och rosta pecannorna först. Du kommer inte vara ledsen att du gick extra steg. Rostning av pekannötterna fördjupar deras smak, vilket gör dem ännu nuttier och ger denna älskade kaka en uttalad smak i varje bit.

Smör Pecan Sandies

Gör ca 18 kakor


1/2 kopp grovhackade pekannötter


1/2 kopp (1 sticka) osaltat smör, vid rumstemperatur


1/2 kopp packat ljusbrunt socker


1 tsk vanilj extrakt


1/4 tesked salt


1 kopp allmjölksmjöl

Ordna 2 stativ för att dela ugnen i tredjedelar och värma till 350 ° F. Linje 2 bakplåtar med perkamentpapper eller silikonbakningsmattor; avsätta.

Värm en medium stekpanna över låg värme. Tillsätt pekannötterna och koka, virvla runt pannan ofta tills muttrarna är lätta rostade, ca 5 minuter. Överför muttrarna till en tallrik och kyla något.

Placera smöret och sockret i skålen av en stativblandare som är utrustad med paddelfästet. (Alternativt, använd en elektrisk handblandare och stor skål.) Slå på medellång hastighet tills den lyser i färg och krämig, ca 2 minuter. Skrapa ner skålens sidor och slå i vaniljan. Blanda med låg hastighet, slå i mjöl och pekannötter tills de bara kombineras.

Med hjälp av en sked eller kaka skopa, mäta 1 1/2 matskedar deg från skålen. Rulla mellan handflatorna för att bilda en boll och placera på bakplåten ungefär 2 tums mellanrum, högst 12 per bakplåt. Använd en platt spatel eller botten av en mätkopp för att plana varje skopa i en ungefär 1/2 tum tjock rund skiva.

Baka i 8 minuter. Vrid bakplåten mellan ställen och från framsidan till baksidan. Baka tills kakorna är ljust bruna runt kanterna, 7 till 8 minuter mer.

Receptanteckningar

  • Gör framåt: Kakdeg kan formas till bollar och förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 1 vecka eller fryst i upp till 3 månader. Tina kakadejbollarna i kylskåpet innan du bakar.
  • Lagring: Förvara de bakade kakorna i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till 3 dagar.