Recept: Slow Cooker Citron-Vitlök Kycklingbröst

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Detta är min favorit typ av middag. Det är en som du kommer att lukta långt innan du har chansen att smaka på det. Den ljusa doften av citrus och den rika, skarpa doften av vitlök virvlar runt genom köket för att skapa en ivrig förväntan som bygger i minut. Resultatet är saftiga bitar kyckling förgylld med en flätig sås som brister med citron och infunderas med en rik, rostad vitlök smak.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Börja med en Deep Sear för mer smak

Dra ut en stekpanna och jag lovar att de fem minuterna av förberedelserna och den extra smutsiga pannan blir helt värda din ansträngning. Istället för ett enkelt dump-och-go-långkokt recept börjar den genom att searing ena sidan av kycklingbrösten i en hetpanna. Låt köttet vara ostört för att hämta ett riktigt bra sår och använd de få minuterna för att mäta buljongen och citronsaften och förbereda vitlöksklyftorna. När du återvänder till stekpannan, har varje bit kyckling plockat upp en härlig brunad skorpa som inte bara ser imponerande ut, men ger köttet en djupare och rikare smak.

Slow Cooker Citron-Vitlök Kycklingbröst

Serverar 4


1 matsked olivolja


4 benfria, skinless kycklingbröst (ca 2 pund totalt)


1/2 tsk kosher salt, plus mer för kycklingen


1/4 tesked nybakad svartpeppar, plus mer för kycklingen


1 kopp lågnatrium kycklingbuljong


1/2 kopp nypressad citronsaft


8 vitlöksklyftor, krossade


2 matskedar osaltat smör, vid rumstemperatur


2 matskedar allmjölksmjöl

Hackad färsk persilja löv (tillval)

Värm oljan i en stor stekpanna över medelvärme tills den skimrar. Liberalisera kycklingbrösten på båda sidor med salt och peppar. Placera kycklingen i pannan och sera tills den är brunad på botten, ca 5 minuter.

Överför kyckling seared-sidan upp till en 6-kvart eller större långsam spis i ett enda lager. Tillsätt buljong, citronsaft och vitlök. Täck och koka på LOW-inställningen tills kycklingen kokas genom, ömma och registrerar 165 ° F på en snabbläs termometer, 3 till 4 timmar. Under tiden lägg smöret och mjölet i en liten skål och använd fingrarna för att gnida mjölet i smöret. avsätta.

Överför kycklingen till tallrikar eller en serveringsfat. Häll vätskan och vitlöket från den långsamma kokaren i en liten kastrull och koka över medelhög värme. Tillsätt smörblandningen och visp hela tiden tills den är helt införd i såsen. Koka, rör om ofta, tills såsen är förtjockad, 3 till 4 minuter. Häll över kycklingen, strö med persilja om så önskas och servera.

Receptanteckningar

Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 4 dagar.