Recept: Sesam Chicken Noodle Bowl

(Bildkredit: Lauren Volo)

Under de varmare månaderna gillar jag att byta kornskålar för risnudelsskålar som jag kan njuta av kallt eller vid rumstemperatur. Med rätt mix av påfyllningar och smaker är risnudelsskålar tillfredsställande utan att vara för tunga. Detta recept ger smaker av sesam kyckling till nudelskålen, med en söt och smaklig blandning av tamari, sesamolja, brunt socker och ett stänk av risvin vinäger.

För att hålla detta recept snabbt och enkelt fördubblas kokkärlens marinade för kycklingen som nudelskålens sås. Tender kyckling lår är det rekommenderade köttet av val, eftersom deras rikare smak par fint med den starka smaken av sesam. Om fläsk är på försäljning eller tofu är mer din sak, var god att ersätta dem.

För att servera denna matkyld, se till att nudlarna är kalla innan du lägger kycklingen.

Sesam Chicken Noodle Bowl

Serverar 4


2 msk packat brunt socker


2 msk ris vinäger


2 msk tamari eller sojasås


2 teskedar rostat sesamolja


3 vitlökskivor, skivad


1/2 tsk skivad skalad färsk ingefära


1 matsked grönsak, canola, kokos eller olivolja


1 pund benfria, skinnlösa kycklingslår, skuren i 1-tums bitar


1 pund torra risnudlar, kokta och vid rumstemperatur

pålägg: Tunnt skivade skalser, färska koriander, sesamfrön

Placera brunt socker, ättika, tamari eller sojasås, sesamolja, vitlök och ingefära i en återförslutbar burk. Skaka för att kombinera; avsätta.

Värm en stor stekpanna över medelvärme. Tillsätt oljan och värmen tills den skimrar. Tillsätt kycklingen i ett jämnt lager och koka tills guldbrun och kokt igenom, 3 till 4 minuter per sida.

Minska värmen till låg. Häll ungefär hälften av den reserverade vinägerblandningen över kycklingen. Koka och rör om tills det är mest absorberat. Sked kycklingen över risnudlarna. Häll över resterande sås. Topp med skalser, koriander och sesamfrön. Servera omedelbart.

Receptanteckningar

  • Gör framåt: Vinägerblandningen kan göras upp till 2 dagar framåt och förvaras i kylskåp. Skaka innan du använder.
  • Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 4 dagar.