Recept: Savory Morot & Zucchini Pannkakor

(Bildkredit: Kelli Foster)

Min kärlek till potatispannkakor vet inga gränser, men ibland letar jag efter något med lite mer färg och personlighet. Flytta över, potatis – dessa härliga grönsakspannkakor gör en ännu bättre (och hälsosammare) behandling.

En grönsaksfritter är inte något nytt, men under vinterns doldrums kan de bara vara att leva upp ditt kök, städa ut skafferi och kylskåp och packa några extra näringsämnen i de små.

(Bildkredit: Kelli Foster)

Även om dessa pannkakor (eller är de “fritters”?) Är gjorda med zucchini och morötter, kan du lägga till i nästan vilken grönsak som du behöver använda. Har du några kvarvarande rädisor? Torka dem också! Vad sägs om slutet av den ledsna gänget av kale? Skiv upp det och kasta det in! Har du en liten “grön juice” kvar från din sista rensning? Använd det i stället för vätskan och få ut det mesta. Detta recept är mångsidigt och ett bra sätt att piska upp en måltid i en blixt.

Dessutom fryser dessa dåliga pojkar perfekt. Bara släppa kvadrater av pergamentpapper mellan varje fritter innan frysning så att de är lätta att ta ut och popa i brödrosten eller mikrovågsugnen när du vill ha dem. De kan vara ett snabbt mellanmål på farten eller en bekväm lunch under arbetsveckan. Vill du se hur de är gjorda?

(Bildkredit: Kelli Foster)

Testerens anteckningar

Jag tänker definitivt på dessa mer som veggie pannkakor än fritters. I stället för att vara stekt, är de lätta och fluffiga och grönsakerna känns bara lite färska.

  No-Bake Dessert Recept: Citron Cream Icebox Cake

Detta recept använder morötter, zucchini, scallions och persilja, men känner sig inte begränsad till bara de grönsakerna. Himlen är gränsen när det gäller fyllningar. Jag hoppade över persiljan till förmån för kale som satt i kylskåpet och lade till några hackade gräslök. Nästa gång jag planerar att använda koriander.

Och naturligtvis är vegetariska pannkakor inte komplett utan pålägg. Grekisk yoghurt eller gräddfil, en pressning av färsk citronsaft, och några extra skivade skalser gör en läcker kombination. En dollop tzatziki eller labne skulle också passa räkningen.

– Kelli, mars 2015


Savory Vegetable Pancakes

Gör ca 16 pannkakor

 • 1

  stor zucchini

 • 8

  medelstora morötter, skalade

 • 1 knippa

  gröna lökar

 • 3 kryddnejlika

  vitlök

 • 1/2 knippa

  färsk persilja

 • 1

  Recept pannkaka smeten, såsom Loftiga Kärnmjölk Pannkakor

Skaka zucchini och morötter med de stora hålen på en låda. Smaka lökskivorna smidigt, gräda vitlökskivan och grophacka persilja.

Förbered ett recept på din favorit hemlagad eller lagrad pannkaka mix, men använd 1/4 kopp mindre flytande än krävt; Zucchini kommer att tillföra mycket vätska till blandningen. Vik grönsakerna i den beredda pannkaka smeten.

Värm en stekpanna över medelhög värme och borsta det försiktigt med olivolja. Använd en 1/3 mätkål för att skopa smeten på den uppvärmda stekpannan. Koka 3 till 4 minuter tills ytterkanterna har satt och vänd sedan. Koka ytterligare 2 till 3 minuter och ta bort från värme.

Stänk pannkakorna liberalt med salt och låt svalna något före servering. Servera med smör, gräddfil eller till och med en salig sylt eller chutney om du har det!

Receptanteckningar

Uppdaterad från recept som ursprungligen publicerades februari 2012.