Recept: rostade päron med bacon och blå ost

Så här vänder du de päron som sitter på din räknare till den bästa måltiden du ska äta hela veckan. Med en panna och lite bacon och ost ska du rosta päron tills de är smörjiga och mjuka. Den här snabba och fina middagen är lätt att samla när du vill ha dig en veckodag (du kan bara göra en eller två päron) och tillräckligt imponerande för en fest (skalning för att fylla en tallrik kräver inte mer arbete – bara fler päron). Servera allt över en tangle av klädda arugula och gräva i.

(Bildkredit: Lauren Volo)

De bästa päronna för rostning

Som pärlor är vissa pärlsorter lämpligare för matlagning och bakning än andra. Anjou och Bosc päron är dina bästa satsningar för denna maträtt. Båda kommer att hålla sin form och struktur utan att bryta ner under rostning. Undvik Comice päron, som har en tendens att falla ifrån varandra när de kokas.

Mer om päron: 7 Vanliga pärontyper och hur man använder dem

Rostade päron med bacon och blå ost

Serverar 4


6 skivor tjockskuren bacon, skuren i 2-tums bitar


2 fasta men mogna Anjou päron, skalade, halverade i längdriktningen och kärnad


3 matskedar honung, uppdelad


1/4 kopp smulad blåost


2 msk citronsaft (från ca 1 medium citron)


1 matsked olivolja


1/4 tesked kosher salt


6 uns arugula


1/4 kopp valnötter, rostade

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 400 ° F.

Rikta en rimmad bakplåt med aluminiumfolie. Placera bacon på bakplåten och placera päron ovanpå baconskäret nedåt. Drizzle 1 1/2 matsked av honungen över päron. Stek i 15 minuter.

Ta bort bakplåten från ugnen. Vrid försiktigt päronen. Sked om en matsked blå ost i kärnan i varje päron. Återgå till ugnen och steka tills päronen är gaffel-tender och osten är mjuk, ca 10 minuter.

Strax före servering, vispa citronsaft, olja och salt tillsammans i en stor skål. Lägg till arugula och kasta till kappa. Dela arugula mellan 4 plattor och toppa vardera med en päron och flera bitar av bacon. Stoppa päron med valnötter och duggregn med resterande 1 1/2 matsked honung.

Receptanteckningar

  • Tjänande: Denna sallad är bäst tillverkade och serveras färskt.