Recept: Rostad Kokos & Almond Chokladkluster

(Bildkredit: Leela Cyd)

Detta är en behandling som sträcker sig mellan raden mellan mellanmål och efterrätt – vilket är den bästa typen av behandling, om du frågar mig. Njut av ett par kluster efter middagen för att bota ett chokladbehov eller mellanmål om en eller två på eftermiddagen när du behöver lite energi. No-bake bites är inte noga: De är helt enkelt kluster av rostade kokosflingor och skivade mandlar som hålls ihop med mörk choklad och avslutas med sprinkling av flakigt havsalt.

De är Paleo och Vegan (så länge du håller med minst 70% mörk choklad som är mjölkfri) samt glutenfri, men de kommer verkligen att göra nästan alla nöjda. Fråga bara gruppen av vänner jag tog med dem till som slukade dem på några minuter.

(Bildkredit: Leela Cyd)

En Paleo Treat för alla

Eftersom dessa kluster är gjorda med en mörk choklad som knappast har något raffinerat socker och innehåller inget mejeri, passar det Paleo-kosten men ger också en rik behandling som alla kan älska.

Den intensiva chokladbalansen balanseras av de rostade kokosnötens och mandelternas nytta och båda är bundna ihop med en nypa havssalt. Bara en eller två är tillräckliga för att bota en middagsnedgång eller helt enkelt tillfredsställa ett behov av choklad. Jag kommer dock att varna dig att det är ganska lätt att äta några mer om de är inom fångstavstånd – särskilt eftersom receptet gör ganska många kluster. Lyckligtvis håller du godis i kylskåpet i upp till en vecka, så du kan fortsätta och ta bort dem och nå för dem som de begärande träffarna.

Rostad Kokos & Almond Chokladkluster

Gör 40 kluster

  • 12 ounces

    mjölkfri mörk choklad (minst 70%), finhackad

  • 2 koppar

    osöttade kokosflingor

  • 1 kopp

    skivade mandlar

  • Fläckigt havssalt

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värma till 350 ° F. Linjera ett rimmat bakplåt med pergamentpapper och lägg 40 pappersmuffinsfack på ett annat bakplåt.

Placera choklad i en medium värmefast metall eller glasskål. Ta en stor stekpanna med vatten till koka. Stäng av värmen och sätt skålen i vattnet. Låt chokladet smälta försiktigt medan du förbereder kokosnoten och mandlarna.

Sprid kokosflakorna och mandlarna ut i ett jämnt lager på det pergamentfodrade bakplåten. Baka tills lätt guldbrun och rostat, 2 till 3 minuter.

Överför kokosnöt och mandel till smält choklad och rör om försiktigt tills det är helt belagt. Sked in i mini muffin koppar.

Stänk toppen av varje kluster med en liten nypa flakigt havsalt. Kyl upp till satt, ca 30 minuter.

Receptanteckningar

Lagring: Klyftorna kan förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 1 vecka.