Recept: Rostad Citron Oregano Räkor

Denna maträtt kommer att lura dig. Visst, det ser ut som om det ser ut som en hel del som räkorskampi – något klassiskt italienskt med mycket vitlök pågår. Men ta en bit och du förstår att den är starkt inspirerad av Grekland. Skarp färsk oregano och vibrerande citron skriker högt och tydligt, mest definitivt gör sig själva hörda och absolut visst bort dig till det lilla medelhavets hörn av världen.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Ett smakpaket räkorrecept att tjäna över vad du än önskar

Det bästa med denna middag är att det är anpassningsbart. Räkorna stekas snabbt och kastas sedan i en enkel sås av sauterad vitlök, mycket hackad färsk oregano, citronskal och juice, vitt vin och en nypa röd paprika. Några av denna kraftverk smakar in i den rostade räkan medan resten ligger kvar för att blötläggas i vad som helst annat du kan ha i ditt kök för att servera räkorna över och förvandla den till en måltid. Virvelpasta, som linguine, uppmuntras, liksom couscous – antingen vanlig eller israelisk – ris eller till och med krämig polenta. Välj din favorit, pop öppna en flaska skarpt, vitt vin och gräva i.

5 sätt att få Greklands smaker till din veckodag

Ett av de roligaste sätten att krydda din vardagsrestaurang är att utforska ett nytt kök. I veckan visar fem recept hur lätt det är att få en touch av grekisk stil i bordet.

Rostad citron oregano räkor

Serverar 4

 • 3 matskedar

  olivolja, uppdelad

 • 4 kryddnejlika

  vitlök, malet

 • 2 matskedar

  grovhackade färskt oreganoblad

 • Fint riven del av 1 stor citron

 • Knippa röda pepparflingor

 • 2 matskedar

  torrt vitt vin

 • Juice av 1 stor citron (ca 3 matskedar)

 • 1 pund

  skalade och deveinerad okokad medium räka

 • Kosher salt

 • Nymalen svartpeppar

 • Kokad polenta, pasta eller couscous, för servering (tillval)

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 400 ° F.

Värm 2 matskedar oljan i en medelstora kastrull över låg värme. Rör i vitlök, oregano, röda paprikaflingor och citronskal och rör om låg värme i 2 minuter. Rör i vinet och citronsaften och håll blandningen varm över mycket låg värme.

Under tiden klappa räkorna och överföras till ett rimmat bakplåt. Drizzle med resterande 1 matsked olja, strö generöst med salt och svartpeppar, kasta till jämnt skikt och sprida sig i ett jämnt lager.

Roast, omrör halvvägs tills de bara blir svarta och opaka, 6 till 8 minuter totalt.

Ta bort räkorna från ugnen, överför den till kastrullen med citron och oregano sås och kasta för att kombinera. Servera omedelbart över kokt pasta, ris, couscous eller krämig polenta.

Receptanteckningar

Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar.

  Ätbart presentrecept: Chocolate Balsamic Eddike