Recept: Räkor med vita bönor, spenat och tomater

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

Låt oss lägga till något nytt för vår nattnödsmiddagsrotation, ska vi? Denna maträtt med räkor som serveras över en saftig blandning av bönor, spenat och tomater är perfekt för de nätterna när du längtar efter en vuxen måltid men saknar energin för något utarbetat. Det är snabbt, förlåtande för den dagliga bloopers och 100% tillfredsställande.

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

Denna måltid kom till oss från Lauren, i en av de allra första (och sista) receptkonkurrenser som vi någonsin körde på Kitchn! Här är vad hon har att säga om hennes recept:

Denna måltid är hälsosam, snabb och använder ingredienser som jag nästan alltid har till hands. Bäst av allt är det läckert och imponerande, så om en vän slutar med oväntat, behöver jag inte krypta för att dölja PB & J-smörgås eller skål med spannmål jag äter! Lauren

För en komplett måltid rekommenderar Lauren att lägga till ett parti smaksatt vitlökspitabröd.

→ Servera detta med: Crispy Vitlök Pita Bröd


Räkor med vita bönor, spenat och tomater

Serverar 4

 • Olivolja

 • 1

  liten gul lök, tärningar

 • 2 till 3 kryddnejlika

  vitlök, malet

 • 1

  medium mogen tomat eller en handfull körsbärstomater, tärningar (3/4 kopp tärningar)

 • Några handfullar av tvättad spenat

 • 8

  färska basilika blad, skivad i en chiffonad

 • 1 tesked

  citronskal

 • Juice från 1/2 citron

 • 2

  (15,5 uns) burkar Stora nordliga bönor eller cannellini bönor, dränerade och sköljda

 • 1/4 kopp

  kycklingbuljong

 • 12

  stora räkor, skalade och deveineras (tinas om de är frysta)

Varm en tesked eller två olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt lökarna och sauté tills de börjar mjukna, 5 till 7 minuter. Tillsätt vitlök, 1/2 tesked salt, peppar och en nypa röda pepparflingor (beroende på hur kryddig du gillar din mat) och laga tills duftande, cirka 30 sekunder.

Rör torkad tomat i lökarna och koka 2 till 3 minuter tills en del av tomatvätskan har avdunstat och tomaterna börjar bryta ner. Tillsätt spenaten och rör om tills den blöts. Tillsätt bönorna och kycklingstocken och låt simrera i några minuter tills det mesta av vätskan har avdunstats och bönorna värms igenom. Rör i basilika, citronskal och juice. Smak och justera kryddorna efter önskemål. Vrid värmen ner till lågt och delvis täckt för att hålla varma.

Tvätta räkorna, klappa dem väldigt torra och krydda båda sidorna med salt och peppar. Sätt en andra panna över hög värme och belägg botten med olivolja. När oljan är tillräckligt varm så att en flicka vatten avdunstar omedelbart, börja med att laga räkorna i satser. Koka räkorna, 1 till 2 minuter på varje sida tills de är rosa och ogenomskinliga hela vägen. Överför till en tallrik.

För att servera, sked spenat och bönblandning i skålar och toppa med några av räkorna.

Receptanteckningar

Detta inlägg publicerades ursprungligen september 2009.