Recept: Potatissallad med yoghurt, Arugula och Dill

Oh potatisallad! Vi kan bara inte få nog av det den här tiden på året. Det är bara så enkelt att kasta några potatis i en kruka, koka dem tills de är mjuka, och kasta dem med något krämigt plus gröna från trädgården. Detta är ett av dessa recept; Det är en go-to summer favorit.

Använd de minsta, färskaste, mest ömma potatis du kan hitta för detta recept. Du kan också använda fingerlings eller små röda potatisar. Ju mindre de är desto snabbare de lagar! Dessutom häller nyckeln till en god potatisallad förbandet över potatisarna medan de fortfarande är heta så att de blötlägger det när de svalnar. Och var noga med att låt det vila i kylskåpet i minst en timme före middagen så att de har tid att absorbera det.

Potatisallad med yoghurt, Arugula och Dill

Serverar 4

 • 1 1/2 pounds

  Nya potatis, rengjorda

 • Salt och nymalt svartpeppar

 • 1/2 kopp

  mjölk yoghurt

 • 1/4 kopp

  majonnäs

 • 2

  stora skalor, skalade och tunna skivor

 • 1

  stora gängarugula blad, grovhackade

 • 1

  liten hack färsk dill, finhackad

Fyll en fyra kvart (eller större) kruka 3/4 fylld med vatten. Salt generöst med minst 1 matsked salt. Koka över hög värme och lägg till potatis. Ta tillbaka till en simmer och vrid sedan värmen ner till medium. Koka i 15 till 20 minuter, eller tills potatisarna lätt kan genomborras med en gaffel. Töm potatiserna och returnera dem till potten.

Använd en gaffel för att dra en het potatis ur potten och skiv den i kvarter. Upprepa med resten av potatisen, lägg dem till en stor skål när du skär dem.

Vispa ihop yoghurt och majonnäs. Kasta potatisen med detta dressing, kasta sedan med sjalotten, arugula och dill. Smaka med salt och peppar. Kyl i minst en timme före servering.

Relaterad: Lunch Recept: Kalamata Oliver och Persilja Potatissallad

(Bilder: Tro Durand)