Recept: Plåtbalsamkryddad Glasad Kyckling & Potatis

(Bildkrediter: Ghazalle Badiozamani)

Plåtspannmål är lätt i naturen men den här är särskilt stressfri tack vare snabbkokande benfria, skinless kycklingbröst. Borstat med en söt och smidig balsamisk glasyr och bakad tillsammans med krispiga potatis kilar och ömma paprika och lök, gör publiken behaglig protein för vår smartaste pan pan meal ännu.

(Bildkrediter: Ghazalle Badiozamani)

2 enkla triks för den mest krävda kycklingen

Ja, alla ingredienserna lagar mat på en panna – men det betyder inte att du måste lägga till dem på en gång. Eftersom grönsakerna tar längre tid att laga mat än kycklingen, spredde vi kocktiden för att säkerställa att köttet inte överkokar. Du börjar potatis, lök och paprika först och lägg sedan kycklingen på pannan när potatiserna har börjat brinna och skarpa.

Strategiskt arrangera ingredienser på arkfacket är ett annat sätt att säkerställa saftig kyckling. Efter att ha rostat otaliga potatispartier genom åren har jag lärt bitarna på pannans bakkanter snabbare än de i mitten. Genom att arrangera spuds på omkretsen av pannan och nestling kycklingen i mitten blir potatiserna slagen med den mest direkta värmen medan kycklingen är isolerad och behåller dess naturliga juice.

Hoppa över Marinade och gör lätt Balsamico Glasögon istället

När kokt på spisen förvandlas balsamvinäger till en klibbig-söt glasyr. Det är speciellt gott när det infunderas med jordiska aromer av rosmarin, honung och vitlök. Drizzle över kyckling, potatis och peppar innan du avslutar middagen under broiler. Det är så full av smak, du kan hoppa över steget att marinera helt och hållet.

Mer Chicken Sheet Pan Suppers

 • Hur man gör en kyckling och rostad grönsaksspannmåltid
 • Plåtsallad Chicken Souvlaki
 • Plåtfisk Kyckling Fajitas
 • Blad Pan Honey-Dijon Kyckling och Grönsaker

Plåtbalsam, glaserad kyckling och potatis

Serverar 4

Prep tid: 30 minuter; Tillagningstid: 30 minuter

 • 1 pund

  små röda potatis (2 tum i diameter), halverad

 • 1

  liten rödlök, skuren i 8 kilar

 • 1

  medium röd eller apelsin paprika, kärnad, fröad och skivad 1 1/2 tum tjock

 • 2 matskedar

  olivolja

 • 1 1/2 teskedar

  kosher salt, uppdelat

 • 1/2 tesked

  nymalt svartpeppar, uppdelad

 • 1/4 kopp

  balsamvinäger

 • 2 matskedar

  honung

 • 2

  vitlöksklyftor, skalade, uppdelade

 • 4

  (4 tum) kvistar fräsch rosmarin, uppdelad

 • 4

  benfria, skinless kycklingbröst (ca 2 pund totalt)

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 400 ° F.

Placera potatis, lök och paprika på ett rimmat bakplåt. Dryck med oljan, krydda med 1 tesked saltet och 1/4 tesked peppar och kasta för att kombinera. Sprid in i ett jämnt lager, arrangera potatisarna skarna ner nära kanterna på bakplåten.

Baka tills potatis snitt sida är gyllenbrun, ca 15 minuter. Samtidigt kombinerar ättika, honung, 1 vitlöksklyfta och 1 kvist rosmarin i en liten kastrull. Koka upp över medelhög värme. Koka tills sirap och reduceras med hälften, ca 7 minuter. Kassera rosmarin och vitlök.

Ta bort bakplåten från ugnen. Kasta grönsakerna och sprid tillbaka till ett jämnt lager, vilket ger ett utrymme i mitten av bakplåten. Placera kycklingen i mitten och krydda med resterande 1/2 tsk salt och 1/4 tesked peppar. Sprid resten av vitlöksklyftan och rosmarinstrålarna över kycklingen. Baka till en kniv glider lätt i potatis och kycklingen är nästan kokad genom att registrera 155 ° F på en omedelbar lästermometer, 12 till 15 minuter.

Ta bort bakplåten från ugnen och vrid ugnen. Pensla den reducerade marinaden på varje kycklingbröst och drizzla resten över grönsakerna. Smörj tills kycklingen mörknar lite i färg, kokas, registrerar 165 ° F på en snabblästermometer och visas glaserad, ca 3 minuter. Ta ur ugnen och låt svalna i 5 minuter. Servera kyckling, potatis och grönsaker drizzled med pan juice.

Receptanteckningar

Lagring: Kyl upp rester i en lufttät behållare i upp till 4 dagar.

(Bildkrediter: Ghazalle Badiozamani)

Våra läsare tyckte också om: Balsamisk glaserade bifftips och svampar