Recept: Pepperoni Pizza Bakad Pasta

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

En bit av denna härliga, ostiga gryta och jag blev omedelbart transporterad tillbaka till junior high och carb-fyllda middagar där mitt basketlag pressade runt ett bord med pappersplattor staplade högt med den nödvändiga homey bakade pasta. Bara de laglagda middagarna inkluderade aldrig en måltid så bra som detta!

Påminner om klassisk pepperoni pizza, är den här vecknattskålen gjord med en röra med lockiga nudlar i stället för degig korst, bara det rätta förhållandet mellan sås och smält ost och tunna skivor pepperoni som är skarpa när de baka. Du kommer också att älska att det kommer ihop i en nypa med bara fem ingredienser.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Den bästa pastaen börjar med underkokt pasta

Hemligheten med framgång när man gör en pastabakning är enkel: Börja alltid med lite okokt pasta. Soggiga, överkokta nudlar är det snabbaste sättet att ta denna pizzainspirerade gryta (eller någon pasta gryta, för den delen) från hjälte till noll i en blixt.

Eftersom pastan lagar mat två gånger, först på spisen och sedan i ugnen kan överkokning vara ett problem om det kokar för länge. Ta grytan av spisen bara några minuter innan du normalt skulle När du drar grytan från ugnen senare kommer nudlarna att vara helt ömma.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Pepperoni Pizza Bakad Pasta

Serverar 6 till 8

 • Oliveolja, för att smörja bakningsskålen

 • 1 pund

  torkad rotini pasta

 • 32 ounces

  marinarsås, uppdelad

 • 2 teskedar

  torkad oregano

 • 4 ounces

  tunt skivad pepperoni

 • 2 koppar

  strimlad mozzarellaost, uppdelad

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 400 ° F. Lätt täcka en 9×13-tums bakfat med olivolja; avsätta.

Ta en stor kruka med saltat vatten till koka. Tillsätt pastaen och koka i 2 minuter mindre än föreslagna på förpackningsinstruktioner tills det är mycket al dente, eftersom det kommer att fortsätta laga mat när det är bakat. Dränera väl.

Överför pastaen till en stor skål. Tillsätt 3 koppar såsen och oregano och rör om tills den kombineras. Rör i pepperoni.

Häll hälften av pastablandningen i den tillagade bakpannan och sprida sig i ett jämnt lager. Strö med 1/2 av osten. Topp med resterande pasta. Sprid kvarvarande sås i ett jämnt lager över pastaen. Strö över den återstående osten.

Baka till toppen är lätt gyllene och osten bubblar, 20 till 25 minuter. Låt svalna i ca 10 minuter före servering.

Receptanteckningar

Lagring: Rester kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar.