Recept: Pepparmynta Red Velvet Cake Roll

(Bildkredit: Tessa Huff)

Letar du efter en festlig, nyckfull efterrätt för att tjäna en folkmassa? Denna röda sammetskaka rulle är inte bara förvånansvärt enkelt att sätta ihop under den travla semesterperioden, men det kommer att se fantastisk ut på alla efterrättstabeller. Med smidig röd sammetssvampkaka och en silkeslen pepparmint smörkräm är det här en rolig snurr på en klassisk, folkmassig tilltugg.

(Bildkredit: Tessa Huff)

Att försöka rulla upp en arkkaka kan låta osannolikt skrämmande, men det här är verkligen en enkel efterrätt. Baka kakan i en gelépanna och rulla sedan upp den i en ren kökshandduk medan den fortfarande är varm (för att förhindra sprickor och se till att det är en vacker spiral).

Den röda kakan och den vita fyllningen skapar en bländande kontrast med varje skiva – det är så söt att det inte finns något behov av att gå överbord med dekorationerna. Frosta kakan med eventuellt kvarvarande smörkräm eller ge det en tung dammning av vanligt pulveriserat socker. Du kan till och med försöka gissa lite vit choklad över toppen för att se ut som ny snö!

(Bildkredit: Tessa Huff)

(Bildkredit: Tessa Huff)

Pepparmint Röd Velvet Cake Roll

Serverar 8 till 10

För kakan:
1 kopp allmjölksmjöl

2 tsk osläckt kakaopulver


3/4 tesked bakpulver


1/2 tsk bakpulver


1/2 tesked salt


4 stora ägg


3/4 kopp socker


2 msk smält smör, kyld men fortfarande flytande


1 tsk vanilj extrakt


2 matskedar kärnmjölk


1 tsk vit ättika

Röd mat färgning

För pepparmynta smörkräm:
½ kopp (4 uns) äggvita, från ca 4 stora ägg

1 1/3 kopp granulärt socker


2 koppar osaltat smör, mjukat


3 1/2 ounces vit choklad, smält


3/4 tesked pepparmint extrakt, eller att smaka


1 tsk vanilj extrakt

Att bygga ihop:
Pulveriserat socker för dammning
Krossade godisrottor eller pepparmyntsockor för garnering

Förvärm ugnen till 35o ° F. Spraya en gelépanna (9-x13-tums eller 10-x15-tums pan) eller arkkaka-pan (med sidor) med nonstick-spray. Linje med pergamentpapper och lägg åt sidan.

Sifta de torra ingredienserna och sätt åt sidan. Piska ägg och socker på mellanhöga tills det är nästan tredubblat i volymen och blandningen blir blek i ca 5 minuter med en stativblandare. Vrid mixern ner till medelstora och lägg till smöret och vanilj. Lägg i kärnmjölk, ättika och röd matfärgning (till önskad nyans).

Stoppa mixern och sikt hälften av de torra ingredienserna över de flytande ingredienserna i blandningskåpan. Blanda på lågt tills bara kombinerat. Stoppa mixern, tillsätt resten av de torra ingredienserna, och blanda tills de bara kombineras.

Häll smeten i den beredda pannan. Kanta pannan tills smeten är jämnt fördelad. Baka i 13 till 15 minuter, eller tills ytan fjädrar tillbaka efter att ha berörts.

Under tiden dammar en ren kökshandduk med pulveriserat socker och lägger det platt på din arbetsyta. Så fort kakan är färdig bakar, lyfter du kakan omedelbart men försiktigt ut med pannan av pergamentpapper. Vänd kakan direkt ovanpå den färdiga handduken. Ta bort pergamentet från baksidan av kakan och kassera. Damm baksidan (nu överst) av kakan med sockerpulver.

Börja med en av de korta sidorna, rulla den varma kakan i handduken. Låt sömnsidan ner för att svalna.

Medan kakan svalnar, gör smörkroppen. Placera äggvitorna och sockret i skålen på en stativblandare och visp att kombinera. Fyll en kastrull med ett par inches vatten och värme över medelhögt. Placera blandningsskålen på toppen för att skapa en dubbelpanna. Rör om ibland, värm äggblandningen tills den är varm vid beröringen, ca 150 grader på en godtermometer.

När det är varmt, överför försiktigt skålen tillbaka till mixern. Med whisk attachment, slå på högt tills skålens utsida återgår till rumstemperatur. Stoppa mixern och byt ut vispen för paddelfästet.

När blandaren är låg, lägg till de övriga ingredienserna. När de är inkorporerade, blanda på mellanhög till silkeslen.

För att montera, rulla försiktigt av kakan och ta bort handduken. Sprid ca 1/2 tum smörgås över kakans yta. Rulla kakan försiktigt försiktigt. Placera kakans sömmar ner på en tårta eller serveringsrätt. Frost med resterande smörkräm och garnera efter önskemål.

Receptanteckningar

  • Nyckeln till framgång med detta recept är att ha allt förberedt före tid. Var noga med att ha bakpannan sprutas och kantas innan du gör kaka smeten. Tiden är kärnan när det gäller att rulla kakan i handduken, så var noga med att få den förberedd innan kakan kommer ut ur ugnen.
  • Om kakan spricker när du rullar den, ta bara ett djupt andetag. Du kan fortfarande “sticka” bitarna tillsammans med smörkrämen och det kommer att smaka lika gott.