Recept: Parmesan Kyckling och Kale Sauté

Jag tror att parmesanost kan göra nästan vad som helst bättre. I det här fallet hänvisar jag till benfria, skinlösa kycklingbröst och kale – två saker som kan vara svårt att älska ibland, men lita på mig när jag säger att du kommer att älska dem här. Det är en kycklingmiddag som är tröstande och hjärtlig tack vare den skarpa osten och den lummiga kale, men inte en tuff tung, på grund av surheten i det vita vattnet och ett stänk citronsaft som avslutar det.

Denna enkeldagsmiddag känns både hälsosam och speciell, vilket gör det till en måltid som passar räkningen på alla oljekvällar, men också när du känner att du tar ut tygdukarna och häller dig ett glas vin.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

En hälsosam måltid för familjen middagar och middagar

Kycklingbröst och kale är ofta ingredienser som tas till bordet när du vill att din familj ska äta en god måltid, men sällan är de visade på en mer dimly lit samling på en lördagskväll med vänner. Receptet kan spela båda rollerna, eftersom det är tillräckligt snabbt för att kastas tillsammans på en tisdag, men det är fint att imponera på vem du kanske har bjudit in. Det bästa med det är att det är tillräckligt litet att alla vid bordet fortfarande har gott om plats för efterrätt.

Det bästa vinet att laga med och dricka

Om du ska popa upp en flaska vin för att göra denna kyckling sauté, kan lika bra göra det som är värdigt att nippa medan du lagar mat och sedan sitter ner för att äta. För detta gillar jag en torr Chenin Blanc. Den vita druvvariet har hög syrahalt och en smak av naturlig sötma som avgör kalkens jordnäring när den lagar mat. Och det är en cool, skarp komplement till kycklingmiddagen när du gräver in i den.

(Bildkrediter: Kitchn)


Parmesan Kyckling och Kale Sauté

Serverar 4

 • 2 matskedar

  olivolja

 • 1 1/2 pounds

  benfria, skinnfria kycklingbröst, skuren i 1/2 tum tjocka remsor

 • Kosher salt

 • Nymalen svartpeppar

 • 1

  medelgul lök, tärningar

 • 3 kryddnejlika

  vitlök, malet

 • Knippa röda pepparflingor

 • 1

  Stor bunkebladbladskål (ca 12 ounces), stammar avlägsnas och lämnar grovhackad

 • 1/2 kopp

  torrt vitt vin

 • 1/2 kopp

  riven parmesanost

 • 1 matsked

  färskpressad citronsaft

Värm oljan i en stor stekpanna över medelvärme tills den skimrar. Tillsätt kycklingen, krydda med salt och peppar och tillsätt till 5 timmar i 7 minuter. Överför kycklingen till en tallrik och täck för att hålla varma.

Tillsätt lök, vitlök och pepparflingor till stekpannan. Sauté tills löken börjar mjukna, ca 2 minuter. Rör i kale, vin och en nypa salt. Täck och koka i ca 5 minuter, rör om ibland tills kale är bara ömt.

Returnera kycklingen och eventuella ackumulerade juicer till stekpannan. Tillsätt parmesan och citronsaft och rör om att kombinera. Smak och krydda med mer salt och peppar efter behov.

Receptanteckningar

Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar.