Recept: Ostfyllda brödpinnar

Rättvis varning: Du bör bara göra dessa brödspinnar när de är omgivna av många människor för att hjälpa dig att äta dem. Annars finns det en mycket allvarlig fara att fortsätta direkt från den sista biten av ett bröd sticka till den första biten av nästa. Särskilt om det finns en liten skål med tomatsås för doppning och ingen att stoppa dig.

Jag inledde detta uppdrag att stoppa ost i bröd och trodde att det skulle vara enkelt. Häll ost i deg, baka, sluka. Upprepa.

Jag fick min verklighetskontroll när jag drog den första satsen från ugnen och såg att nästan varje bröstpinne hade sprungit en läcka. Ost slog ut på bakplåten och lämnar brödspinnarna själva med grottiga interiörer utan allt annat än en tunn beläggning med ost.

Jag försökte igen och gjorde extra säker på att jag hade helt förseglat osten inuti degen. Saker var lite bättre den här gången, men fortfarande för läckande efter min smak.

Jag insåg äntligen att det inte var degen eller min förmåga att försegla den stängd, det var själva osten. Jag använde en helmjölk, fullmatad mozzarellaost. Fantastiskt för pizza och nästan alla andra applikationer, men denna ost smälte för snabbt och för fullständigt när den fångades inuti degen. Den bubblande osten var bokstavligen stansning av hål i brödet i sina ansträngningar att fly.

Hemligheten använder delskumma, fettsnål mozzarella. Det här är kanske en av de enda tiderna som jag kommer att förespråka dess användning över sin helt smakade kusin. Delskumost har en lägre fuktighet och verkar hålla sin form bättre när den är bakad. Det har till och med en trevligare snygg konsistens när du biter i en brödpinne. Det hjälper också att starta brödspinnarna vid hög värme och omedelbart skruva ugnen ned till en lägre temperatur.

  Klar för att smälta: Hur man gör amerikansk ost

Jag har dock bestämt mig för att några ostläckor är oundvikliga. Bara en av de brister som bakar som är bäst att omfamna i stället för att slåss. Men det här är faktiskt bra med mig eftersom de små pölarna av smält, krispig kantad mozzarella blir kockens speciella behandling.

En sista anteckning innan vi dyker in i receptet. Jag försökte både vanligt vitt pizzardeg och deg som hade knådats med örter (det är de mörkare brödspinnarna som du ser på toppbilden). Båda sorterna var borta innan kvällen var över, men jag gillade personligen de vanliga brödspinnarna bättre. Ring mig traditionellt, men jag gillar bara brödets och ostens enkla smak med sin lätta dammning av vitlökspulver och örter.


Ostfyllda brödpinnar

Gör ca 16 brödsticks

 • 16 ounces

  delskumma mozzarella – Byt inte hela mjölkost

 • 2 pounds

  pizzadeg – eller motsvarande deg som behövs för två pizzor, butik köpt eller hemlagad

 • Extra virgin olivolja

 • Vitlökspulver

 • Oregano

 • Kosher salt

 • 1 kopp

  strimlad parmesanost

 • Tomat sås för doppning

Värm ugnen till 425 ° F. Lina två bakplåtar med Silpat eller pergament.

Skiv mozzarellaen i magerstammar (ungefär 1/4 tum bredd). Damma arbetsytan med mjöl och vrid degen på toppen. Skär bollen i halv så att du arbetar med ett pund av deg åt gången. Ställ den andra halvan åt sidan.

Rul degen i en rektangel som är ungefär 8 “lång vid 16” bred och 1/4 “tjock. Om degen börjar krympa tillbaka, låt den vila i 10 minuter och försök sedan rulla igen.

Skiv degen i remsor 2 “breda med 8” långa. Lägg en rad mozzarella ner i mitten av varje remsa. Vik remsan över på osten och kläm fast den för att täta osten inuti. Vrid det försiktigt ett par gånger mot arbetsytan för att jämna ut det. Upprepa med resterande remsor.

Överför brödspinnarna till bakplåten och låt dem stiga i en halvtimme. Medan den första satsen stiger, förbered den andra satsen med resterande pund av pizza degen.

När du är redo att baka, borsta brödspinnarna med olivolja och strö dem generöst med vitlökspulver, oregano, salt och slutligen parmesanost. Placera de uppstegda brödspinnarna i ugnen och Vrid omedelbart värmen till 350 °. Baka i 15-20 minuter, tills puffed och golden. Upprepa med det andra bladet med brödspinnar.

Låt brödspinnarna svalna i fem minuter på arket och överför sedan till en serveringsrätt. Servera varma med tomatsås för doppning. Brödspinnar äts bäst omedelbart, men rester kan hållas kylda i tre dagar och värmas upp i 30 sekunder i en mikrovågsugn

Relaterad: Beyond Pizza: 5 andra sätt att använda Pizza Dough

(Bild: Emma Christensen)