Recept: One-Pot Meatballs & Pasta Os

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

När det gäller skyldiga nöjen är en kärlek till SpaghettiOs ganska täm. Att öppna en burk kan ha varit acceptabel för mig som en 7-årig rygg 1989, men det är dags att erkänna att det jag verkligen älskar är de mjuka o-formade nudlarna som simmar i en söt tomatsås. Med denna hälsosamma ta på sig en barndomsfavorit vet jag att jag inte når fram till kan öppnaren när som helst snart.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Ge Spaghetti Middag en One Pot Fix

Min traditionella spaghetti middag tar två krukor, en panna och ett pinsamt antal skålar och redskap. Jag kanaliserar den lätta konserverade pastan genom att ta smarta genvägar, gör enkla substitutioner och lagar allt i bara en pan. För att göra denna enkla weeknight-middag, ersätt buljett mild italiensk korv för hemlagade köttbullar. Örterna och kryddorna är inbyggda och de håller sig helt bra utan tillsats av ägg eller brödsmulor.

Denna hemlagade SpaghettiOs-tomatsås är slät och lite söt, med en koncentrerad tomatsmak och ingen antydan till en tinny eftersmak. Med en matsked tomatpasta, en burk med krossade tomater och lite socker, får du en sås som bara smakar som att det har simmerat hela dagen. Lägg till två till tre koppar vatten eller buljong beroende på hur saftig du vill att din sista maträtt ska vara.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Varför vi gillar pasta Os

Slutligen är Os den enklaste delen av denna maträtt, eftersom de flesta välfyllda livsmedelsbutikerna kommer att bära anelli eller ditalinipasta tillsammans med lådor spaghetti nudlar. Användningen av O-formad pasta för en barnvänlig måltid är faktiskt ganska genial eftersom Os glider lätt på en gaffel eller en sked (mycket mer än snoddar av spaghetti).

Som en bonus, på kortare tid än det tar mig att göra en rad traditionella spagetti och köttbullar, kan jag laga en dubbel sats av dessa Os, lägg den med strimlad mozzarella och parmesanost och frysa för en natt som är för hektisk till gör vad som helst än pop en panna i ugnen. Denna barn- och mamma-vänliga nattmåltid kommer att ha dig att sjunga “Uh oh, SpaghettiOs.”

One-Pot Meatballs & Pasta Os

Serverar 6 till 8

 • 1 pund

  Okokta milda italienska korv, höljen borttagen

 • 3 matskedar

  osaltat smör, uppdelat

 • 1/2 kopp

  finhackad lök

 • 1 tesked

  kosher salt

 • 1/4 tesked

  nymalen svartpeppar

 • 1

  vitlöksklyfta, malet

 • 1 matsked

  tomatpuré

 • 1

  (28 uns) kan krossa tomater

 • 2 till 3 koppar

  vatten eller lågnatrium kycklingbuljong

 • 1 matsked

  äppelcidervinäger

 • 2 teskedar

  strösocker

 • 1 tesked

  torkad oregano

 • 8 ounces

  torr O-formade pasta (2 koppar), även känd som anelli eller anelletti

 • För servering: Parmesanost, rödpepparflingor

Dela korven i 32 (1/2-ounce) portioner och rulla varje i en matsked stor köttbulle.

Smält 2 matskedar smöret i en 10-tums högsidig stekpanna över medelhög värme. Tillsätt köttbullarna och laga mat, vrid ibland tills de är brunade överallt, ca 3 minuter per sida. Köttbullarna kanske inte är helt kokta vid denna tidpunkt. Överför till en tallrik.

Återställ panelen till medelhög värme och smälta resterande 1 matsked smör. Tillsätt lök, salt och peppar och koka, skrapa de bruna bitarna från botten av pannan, tills lökmet mjukar, ca 5 minuter. Rör i vitlök och tomatpasta och koka i 1 minut. Häll i tomaterna, 2 koppar vatten eller buljong, ättika, socker och oregano. Rör i pastaen och köttbullarna, tillsammans med alla juicer som har ackumulerats på tallriken. Koka upp.

Minska värmen till medelstora och simma, rör om och om tills pastaen är al dente och köttbullarna kokas igenom, 25 till 30 minuter, tillsätt mer vatten eller buljong efter behov om du vill ha en soppa konsistens. Skiv in i skålar och topp med parmesanost och röda paprikaflingor, om så önskas.

Receptanteckningar

Gör framåt: Köttbullarna kan formas och kylas upp till 1 dag i förväg.

Lagring: Kyl upp rester i en lufttät behållare i upp till 4 dagar.