Recept: Muffin-Pan Spinat Lasagne

På dessa nätter söker du lasagne, men har inte det i dig att begå till en hel panna, nå för en muffinformad tenn istället. Det här köksredskapet går långt bortom bakade varor, och i kväll är det din lösning för snabbkokande enkeldisplaya lasagnekoppar.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Lagrad med nudlar, marinara, två doser ost och spenat, muffin-pan lasagne levererar precis vad du kan förvänta dig från full storlek motsvarighet – men bättre.

Matlagning på en bråkdel av tiden, det här är lasagnen som är värd en midtuksmiddag.

De enskilda portionerna gör också dessa lätt anpassningsbara. Avlägsna spenaten, lägg till extra grönsaker eller lag i något markkött – gör dem precis hur du vill.

Muffin-Pan Måltider

I serien ser du hur mångsidig muffinspannan kan vara. Det är den enkla lösningen för att göra måltider i större format till mindre, enkla servingsdelar och erbjuder möjligheten att anpassa sig för att tillgodose alla smaker runt bordet.

Muffin-Pan Spinat Lasagne

Serverar 6

 • Matlagningsspray

 • 12

  torkade lasagne nudlar

 • 1

  (10 ounce) paket fryst spenat, tinas och dräneras

 • 1 kopp

  ricotta ost

 • 1 1/2 koppar

  strimlad mozzarellaost, uppdelad

 • 1/2 tesked

  kosher salt

 • 1/4 tesked

  nymalen svartpeppar

 • 1 kopp

  Marinad

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värma till 350 ° F. Belägga kopparna med en standard 12-kopps muffin-tenn med matlagningsspray. Ta en stor kruka saltat vatten till koka över medelhög värme.

Lägg till lasagne nudlar och laga mat enligt förpackningsinstruktioner, ta 2 minuter av kocktiden för att hålla nudlarna al dente. Dränera.

Samtidigt rör om spenat, ricottaost, 1 kopp mozzarellaost, salt och peppar i en medium skål.

Skär alla lasagne nudlar i halva korset. Ställ hälften av dessa stycken åt sidan – dessa kommer att linja botten av kopparna. Skär de återstående nudlarna i halva korsningen igen, så de är kvart i original storlek – det här kommer att vara lasagnagren.

Sprid 1 tesked sås i botten av varje muffinkopp. Placera 1 av de större nudlarna i halv storlek i varje muffinkopp och tryck in i kopparna. Laga vardera med 1 matsked spinat-och-ostpåfyllning och 1 tesked marinara följt av en mindre kvartsnivå nudel. Upprepa för ett andra lager av fyllning, marinara och nudel. Tillsätt det sista lagret av pasta med 1 tesked sås och en strö av resterande mozzarellaost.

Täck muffinbladen med aluminiumfolie och baka i 15 minuter. Ta bort folien och baka tills osten bubblar, ca 3 minuter mer. Låt lasagnen svalna och sätt i 5 minuter före servering.

Receptanteckningar

Gör framåt: Denna maträtt kan monteras och kylas, täckt av folie, upp till 2 dagar i förväg.

Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 5 dagar.