Recept: Muffin-Pan Shepherds Pie

Shepherd’s Pie är en fantastisk komfortmat: hjärtligt kött och grönt under en potatismoskorpa. Denna upp och ner-version, gjord i en muffinspanna och bakad i strimlad potatiekoppar, är både genial och söt. Ingeniös i det tar så lite tid – inte mer än vad du har på en genomsnittlig måndag kväll; söt i det, hej! Dessa är små och söta muffinkoppar av herdens paj.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Förutom muffinspannan, beror denna måltid på en smart genväg. Det här lilla tipset betyder att du inte skimp på smaken och hjärtat som följer med denna klassiska komfortmat.

En smart genväg från frysen

Istället för den traditionella potatisuppläggningen, använder dessa enskilda herdens pajkoppar frysta, strimlade, hashbruna potatisar.

Pressa de strimlade potatisarna i ett tjockt lager över botten och högt upp sidorna av varje brunn i muffinspannan. De baka upp i en gyllenbrun potatiekopp, fylld med smaklig kött och veggiefyllning.

Se? Snygg och söt. Och vem vill inte ha båda dessa fina egenskaper i en måltid?

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Muffinspannmål

Muffin-pan måltider är en serie som visar dig hur mångsidigt det här stiftet bakverk kan vara. Det är den enkla lösningen för att göra måltider i större format till mindre, enkla servingsdelar och erbjuder möjligheten att anpassa sig för att tillgodose alla smaker runt bordet.


Muffin-Pan Shepherds Pie

Serverar 6

 • Matlagningsspray

 • 1

  (32 ounce) påse frysta strimlad hashbruna potatis, upptining

 • 1 matsked

  canola eller vegetabilisk olja

 • 1 pund

  köttfärs

 • 1/2 tesked

  kosher salt

 • 1/4 tesked

  nymalen svartpeppar

 • 1/2

  medium lök, tärningar

 • 1 matsked

  allround mjöl

 • 3/4 kopp

  lågnatriumbuljongbuljong eller lager

 • 3 matskedar

  Worcestershire sås

 • 1

  (10 ounce) förpackade frysta ärtor och morötter, upptining

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 425 ° F. Belägga brunnarna i en standard 12-brunns muffin-tenn med matlagningsspray; avsätta.

Tryck ca 1/3 kopp strimlad potatis i botten och uppåt på sidorna av varje muffinsbrunn. Var noga med att potatiserna är packade tätt, täck botten väl och tryck upp sidorna av varje muffinkopp i ett jämnt lager.

Baka tills potatisen drar bort från muffinsbrunnarnas sidor och kanterna är guldbruna, 20 till 25 minuter. Lägg åt sidan och sänk ugns temperaturen till 350 ° F. Under tiden förbereder fyllningen.

Värm oljan i en stor stekpanna över medelhög värme tills den skimrar. Tillsätt nötkött, salt och peppar. Bryt köttet ifrån varandra med en träsked och rör om ibland tills allt kött är smulat, brunat och kokt igenom.

Tillsätt löken och laga, rör om och om, tills mjukt och genomskinligt, 4 till 5 minuter. Tillsätt mjölet, rör om och kombinera med kött och lök och koka i 1 minut. Häll i lager och Worcestershire sås, skrapa några bruna bitar från botten av pannan. När såsen är bubblande, rör i morötter och ärter. Koka bara tills den är uppvärmd, ca 2 minuter. Ta bort pannan från värmen.

Dela kött- och grönsaksblandningen bland potatiekopparna. Täck muffinspannan med aluminiumfolie och baka i 10 minuter. Kall i 2 till 3 minuter innan du tar bort herdens pajkoppar och servering.

Receptanteckningar

Gör framåt: Fyllningen kan göras upp till 1 dag framåt och förvaras i en täckt behållare i kylskåp.

Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar.