Recept: Mini Puff Pastry Bear Claws med Choklad Fyllning

(Bildkrediter: Kaitlin Flannery)

Traditionella björnklor är en bageriprocess, gjord av en sötjäst danska deg som är lika läcker och ömtålig som det är tidskrävande. Fylld med choklad och skuren i en nästan tassform, kan björnklor görs på det enkla sättet, med kommersiellt, butiksköpt puffdekor.

Nej, det är inte exakt detsamma, men pojke, oh pojke, puffdeg björnklor är otroliga i sig själv. Crunchy på utsidan, mjukt på insidan, som uppenbarligen består av ett mirakulöst antal invecklade små lager, den här versionen tar bara ungefär en timme att göra, inklusive tid för att tina degen. Jag föredrar starkt puffdekor med smör för detta recept. det finns hos många stora livsmedelsbutiker och hälsokostbutiker.

(Bildkrediter: Kaitlin Flannery)

För dig Francophile bakverk fans, notera att detta recept vid första rodnad verkar vara bara en kyss från klassisk smärta au chocolat, som är puff konditorivaror insvept runt en liten choklad bar. Jag har fyllt mina med en lyxig chokladfyllning för att stöta på den krämiga, oozing, varma chokladfaktorn. Vill du göra den verkliga björnen klo? Prova mina minella Nutella-fyllda björnklor, men lägg åt sidan om sex timmar eller så.

Traditionell björnklo, smärta au choklad, eller puff konditorivaror med en till-dö-för fyllning? Räkna mig i varje gång.

Mini Puff Pastry Bear Claws med Choklad Fyllning

Gör 6

 • 1 pund

  fryst puffdekor, smörbaserad starkt föredragen

 • 1/2 kopp

  mörka eller halvkaka chokladflis eller bitar (4 uns, mellan 46% och 70% kakao)

 • 1/4 kopp

  tung grädde

 • 1/4 tesked

  vaniljböna pasta eller vanilj extrakt

 • 1/8 tesked

  mald kanel

 • 1/8 tesked

  kosher salt

 • Nypa

  markkardemumma (tillval)

 • Nypa

  markerad ancho chili pulver (tillval)

 • 1

  stort ägg

 • 2 teskedar

  vatten

 • 2 till 3 matskedar

  allsmält mjöl för dammning

 • 2 matskedar

  turbinado socker

Ta bort puffkakan från frysen och tina i kylskåpet i 40 till 45 minuter, tills det är smidigt men fortfarande mycket kallt, eller enligt tillverkarens anvisningar.

Under tiden fyller du på: Placera chokladflisen eller bitarna i en medium värmebeständig skål; avsätta.

Kombinera kräm-, vanilj-, kanel-, salt- och kardemumma och / eller chilipulver om du använder den i en liten kastrull över låg värme. Koka, omrör, tills det är väl kombinerat och varmt, ca 3 minuter. Titta noggrant för att se till att grädden inte skåller eller koka över (om det blir för varmt, ta av pannan från värmen för lite).

Häll försiktigt krämblandningen över choklad och låt sitta 3 till 4 minuter utan omrörning så chokladet smälter. Rör tills den är helt kombinerad och jämn. Med en handhållen elektrisk mixer eller en visp och viss elkraft, vispa tills blandningen är fluffig och tänd i färg, 1 eller 2 minuter. Täck skålen med plastfolie och kyl det tills det är kallt, ca 10 minuter.

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 400 ° F. Rikta ett rimmat bakplåt med pergamentpapper eller en Silpat och lägg åt sidan. Gör ett äggtvätt genom att slå ägget och vattnet ihop i en liten skål; avsätta.

Damm en arbetsyta väldigt lätt med mjöl. Fäll försiktigt ut blötsakarket på det. (Om varumärket du använder har ett andra ark, täck det bra med plastfolie och kyl det till en annan användning, se Receptnoter). Rulla försiktigt ut konditoren med en rullande stift för att skapa en 8×12 tum rektangel med en lång ände mot dig. Klipp degen i halv horisontellt, sedan i tredjedelar vertikalt, vilket resulterar i 6 (4 tum) rutor.

Ta bort påfyllningen från kylskåpet. Sprid ca 2 teskedar av fyllningen till mitten av varje bit (du kan ha lite fyllning kvar). Pensla kanterna på varje kvadrat med några av äggtvätten, vika sedan var och en för att bilda en rektangel. Tryck alla kanter för att försegla.

Använd en liten paringskniv genom att göra 5 små (1/4 till 1/2-tum långa) parallella snitt från mitten av varje bakverk till där sömmen är, skapa “fingrar” eller “klor”. Överför björnklorna till det beredda bakplåten, böj varje i en båge så att “fingrarna” eller “klorna” skiljer sig lite och konditorivaror (form av) har formen av en verklig tass.

Borsta klorna lätt med äggtvätt och strö med turbinado sockret.

Baka tills björnklorna är guldbruna, 18 till 20 minuter. Servera varma, eller kyla björnen klor på en trådkylare och servera samma dag som de är gjorda.

Receptanteckningar

Kryddor: Om du gillar en touch av rik, varm krydda i din fyllning, lägg till kardemommen. Om du gillar mer av en punch, lägg till chili pulver. Och om du gillar en komplex blandning som har lite av båda, använder jag både kardemumma och chilipulver som jag.

Smördeg: Inga två märken av blöta bakverk har lakan som är lika stora eller viktiga. Några som Pepperidge Farms är 17,5 ounces, några är 16 ounces, och vissa är 14 ounces – och vissa märken har till och med två lakan. Detta recept beräknas med 16 gram degen (ett pund), vilket var ett blad. Om det varumärke som du använder är i två ark, som Pepperidge Farms, ta inte båda av frysen – eller om de två arken kommer i en påse, sätt en väl i parchmentpapper och sedan plast och frys snabbt. Om du vill kan du dubbla fyllningsreceptet och göra två sorters björnklor direkt. De kommer att få scarfed rätt upp.

Arbeta med puffdekor: Kall deg är avgörande för att blöta bakverk puffar. Håll degen kyld och om det känns något annat än kallt, täck det bra med plastfolie och kyla tills det är fast.