Recept: Mashed Sweet Potato Bowls Två sätt, för Mamma och Baby

(Bildkredit: Quentin Bacon)

(Bildkrediter: Lindsay Ribe)

Liksom många andra föräldrar var jag så glada att börja solida med min dotter. Vid sexmånadersmärket kunde hon plötsligt delta i familjen måltider på ett helt nytt sätt och jag älskade att titta på henne utforska maten. (Jag älskade det också, till skillnad från småbarnet att hon är nu åt hon någonting som jag sätter framför henne!) Vi åt mycket rostade sötpotatis igen då hon älskade dem på vilken sätt vi serverade dem – oavsett om de stekades i kilar, eller tjänade som en mos.

Denna mashed sötpotatisskål tar den näringsrika och lätt att äta första barnmat och gör den till en tillfredsställande måltid som hela familjen kommer att älska.

(Bildkredit: Quentin Bacon)

Hur du toppar din sötpotatisskål är verkligen upp till dig, även om blandningen av påfyllningar här borde komma igång. Alla ingredienser är lämpliga för en bebis som äter fasta ämnen – antingen Baby-Led-avvänjande stil eller för en som har utvecklats till mer komplicerade texturer från enkla puréer – från både en texturstandard och en näringsrik. Naturligtvis kan du välja och välja vad du ska erbjuda barn baserat på din egen komfortnivå och hennes erfarenhet.

Servera monterade skålar med påfyllningar och sås för de vuxna, och sätt helt enkelt ingredienserna på barnstolen eller placemat för en liten ätare och låt dem gräva i händerna.

(Bildkredit: Quentin Bacon)


Mashed Sweet Potato Bowls (för spädbarn och föräldrar)

Serverar 2

  • 1 till 2

    stora söta potatisar

Förvärm ugnen till 375 ° F. Skura sötpotatisarna bra och klappa dem torra. Prick varje sötpotatis flera gånger med en paringskniv och linda löst i folien, täta ändarna ordentligt. Placera på en bakplåt och in i ugnen för att steka i 30 till 60 minuter. Kontrollera att du är nöjd med att du klämmer försiktigt i handen med en ugn. Det ska känna sig väldigt mjuk.

Detta steg kan göras upp till 3 dagar före tid. Skruva ut varm sötpotatis i skålar och mosa med en gaffel tills den är jämn.

Receptanteckningar

Smulad getost: Getost, som vanligen är lägre i laktos än koost, är ofta lättare att smälta – vilket är bra för nyare ätare. Det är också väldigt mjukt, men lätt för de små att hämta. Du kan också prova feta.

Strimlad grillad eller rotisserie kyckling: Se till att kycklingen är mjuk och i små bitar så det är mycket lätt att tugga. Dab med lite varmt vatten för att mjukna om det behövs.

bönor: Vare sig svart, pinto eller kikärter, bönor är nästan en perfekt konsistens för barnet, liksom att vara en bra källa till vegetariskt protein och fiber. Skölj och dränera burkburkar för att avlägsna överskott av salt och mos något för barn om det behövs.

Pocherat ägg: Poach upp ett ägg eller två för de vuxna och låt en annan fortsätta matlagning tills fast för barn. Äggulor är rika på fetter, vilken barns hjärna behöver växa och utvecklas

Ångad broccolifloretter: När kokt tills det är mjukt men inte faller ihop, är broccoli en väldigt lätt att äta fingermat för spädbarn.

Tärnad avokado: Ofta ges som en första barnmat, avokado är ett kraftverk av hälsosamma fetter och smak. Servera upp det tärningar eller i remsor för barn.

granola: Välj en granola som är låg i tillsatta sockerarter och gör frukostskålar. För barn, sätt bara några matskedar i matberedaren och slipa i ett pulver så det är lättare att äta

Yoghurt-tahini dressing: Rör ihop 1 kopp fullfett vanlig yoghurt, saft och kant av 1/2 citron, 1 msk tahini, 1 malet vitlöksklyfta och 1 msk lönnsirap. Smaka med salt.

Gräddfilssås: Blanda lika delar full eller mager gräddfil med mild salsa. Drizzle över en skål toppad med ingredienser som svarta bönor och avokado.

Maple mandel smör: Rör ihop krämigt mandelsmör och lite lönnsirap. Drizzle över frukost skålar.

4 Favoritkombinationer

Getost, strimlad rotisserie kyckling, broccoli och tahini-yoghurt dressing.

Svarta bönor, avokado, tärnad kyckling och gräddsås. Lägg till glödor av jalapeños för de vuxna för mer krydda.

Avokado, kikärter, pocherade ägg och gräddsås.

Granola, skivad banan eller blåbär och lönnmandel smör.

(Bildkrediter: Lindsay Ribe)

20 Hemgjorda Luxuries för Mamma & Baby

DIY Mama är en månad för att fira DIY Mamas överallt, och erbjuda dem och deras barn små hemlagad lyx för bad, kropp, skönhet och roliga måltider tillsammans. Vill du ha lite lyx för dig själv (eller en ny mamma du vet) i din inkorg varje dag? Registrera dig nedan!