Recept: Marmorerad Kaffekaka med Nutty Crumb Streusel

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Det här är en darn fin kaffekaka med en söt vaniljkaka, generöst streusel och nötter i hela, och en kanel-vaniljolja som gör ditt hus luktar bättre än ett bageri. Åh, och kakadelen kräver fortfarande en skål, tack vare vår skål med vaniljkaka. Den första koppen kaffe börjar se ännu bättre ut.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Denna kaffetårta handlar om Streusel

Okej, det finns en tårta att slåss med här, men det är en lätt skål som bakar sig vackert oavsett vad du bager den in. Innan du monterar kaksmjålen, gör streusel så att du kan laga den inuti tårta också. Häll halvdelen av kaka smeten i en 9×13-tums bakpanna och lager med halva streuselblandningen. Tillsätt den resterande smeten och topp med resterande streusel.

Denna kaffekaka är nästan perfekt, fräsch från ugnen, men om du känner dig fin, gör du en glasyr till zigzag över streusel efter att kakan har svalnat i minst 30 minuter. Om du växte upp med att älska de små Debbie-kakorna, så är den här för dig.

Marmorerad Kaffekaka med Nutty Crumb Streusel

Serverar 12

För streusel:
Matlagningsspray

1 kopp allmjölksmjöl


1 kopp valnötter (3 uns), grovhackad


3/4 kopp packat ljusbrunt socker


1 1/2 tsk jord kanel


1/8 tsk salt


8 matskedar (1 pinne) kall osaltat smör, kuberat

För kakan:
3 koppar allmjölksmjöl

1 3/4 koppar granulerat socker


1 1/2 tsk bakpulver


3/4 tsk salt


4 stora ägg


3/4 kopp canolaolja, eller smält och kyldt osaltat smör


1 kopp helmjölk


1 msk vanilj extrakt

För glasyren:

1 kopp pulveriserat socker


2 matskedar helmjölk

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värma till 350 ° F. Lina en 9×13-tums bakpanna med en pergamentpapperssling som hänger över de 2 långa sidorna. Coat med matlagningspray; avsätta.

Gör streusel: Rör mjöl, valnötter, brunt socker, kanel och salt tillsammans i en medium skål. Inkorporera det kylda, kubta smöret med fingertopparna tills du har små till medelstora klumpar och ingen mjölksockerblandning förblir torr; avsätta.

Gör kakan: Vispa mjölet, sockret, bakpulveret och salt ihop i en stor skål. Tillsätt ägg, olja eller smör, mjölk och vanilj och blanda med en elektrisk handmixer på medellång hastighet tills den är jämn, ca 3 minuter.

Häll hälften av smeten i pannan och sprida sig i ett jämnt lager. Stänk halva streuseln över smeten. Häll i resten av smeten jämt över toppen och fördela den återstående streuseln över toppen.

Baka tills kakan är lätt brunad och fjädrarna baka när du trycker fingret med ett finger, 30 till 40 minuter.

Kyl på en trådställ i 15 minuter. Ta tag i pergamentpappersslingan, ta av kakan från pannan och kyla helt innan glasrutan.

Rör i pulveriserat socker och mjölk i en liten skål tills den är jämn. Drizzle glasyren över den kylda tårtan. Vänta 10 minuter för glasyren att härda innan du skär och serverar.

Receptanteckningar

  • Lagring: Återstoden av denna tårta kan tätt omslas och förvaras vid rumstemperatur i upp till 1 vecka. Rostning under en liten köttfärsugn eller i en brödrostugn och smörjning med smör rekommenderas starkt.
  Recept: Kyckling 65