Recept: Mango och Papaya Fruktsalad

Har du någonsin utsatts för “fyllnadsfrukt” i en fruktsallad? Detta var inte ens en term som jag var medveten om tills en vän som tjänstgjorde en riktigt vacker fruktsallad vid en brunch för ett tag sedan använde termen att notera avsaknaden av melon och banan.

Nu känner jag till några människor som dessa frukter i deras sallad, men jag kommer att gå ut på en lem här och säga, för det mesta, att bananer och cantaloup är de minst önskvärda tillskotten till hela den. Så nu när jag kommer tillbaka till denna minimalistiska fruktsallad av papaya och mango kastad i en honungskalk dressing med en ledtråd av mint, vet jag att det är bättre att vara super enkel med inte en fyllnadsfrukt i sikte.

(Bildkredit: Guy Ambrosino)

Denna fruktsallad är ganska okomplicerad, en kvalitet som serverar den bra eftersom du kan smaka på de unika smakerna av frukten och hur bra de spelar tillsammans i närvaro av honung, lime och mynta.

Mango, ger en mycket direkt, rik sötnos som ibland kan känna sig lite smutsig beroende på hur mogen den är, medan papaya, även när den är mogen, ger en mjukare sötma som påminner om en melon eller persika. Båda är förstärkta av en duggregn söt honung och det skarpa stänket av kalk. Låt den blandade salladen sitta i kylskåpet i ungefär en timme innan du serverar och gärna skona frukten tillsammans med juice över tårta Grekisk yoghurt för en välsmakande, tropiskt inspirerad frukost.

Eftersom det är så kort och enkelt recept, halvera det eller dubbla som du behöver. Det är ett underbart tillägg till en större brunchspridning när du vill servera frukt utan fyllmedel.

Mango och Papaya Fruktsalad

Serverar 4 till 6

 • 2 teskedar

  fint riven limezest (från 2 till 3 medium limes)

 • 1/4 kopp

  färskpressad limejuice (från 2 till 3 medelhaltiga limer)

 • 2 matskedar

  honung

 • 1

  medium mango, skalade och tärnade (ca 2 koppar)

 • 1

  medium papaya, skalade, frön avlägsnas och tärnade (ca 2 koppar)

Blanda limezest, limejuice och honung tillsammans i en medium skål. Tillsätt mango och papaya och rör om att kombinera. Täck och kyl i minst 1 timme före servering.

Receptanteckningar

Lagring: Denna sallad kan göras upp till 1 dag framåt. Det kommer också att hålla i ett par dagar i kylskåpet i en lufttät behållare.

Recept av Sara Martinez.