Recept: Lazy Lasagna

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

En bra lasagne ska ha al-dente nudlar som är skarpa vid kanterna men ändå mjuka att skära med en gaffel; en simmerad hela dagen köttig Bolognese sås; ett krämigt skikt av ricotta som kikar från mellan skikten och mättar tomaternas skärpa; och ost, brunad och gyllene på toppen men snygging i hela.

Särskilda tillfällen kräver att ägna en helg till denna klassiska maträtt, men det är möjligt att slå höga punkter med några smarta genvägar. Detta är verklig lasagne – den lasagne du gör när du har ett fullt skafferi men är kort i tid.

5-ingrediens lat lasagne: titta på videon

Hur man handlar för enklare lasagne

Tricket till denna snabba kvällsmat äger rum bra innan du går i foten i köket. För denna lat lasagne gör mataffären det mesta av den tunga lyftningen, så skura hyllorna för de bästa, mest smakrika ingredienserna du kan hitta. Så här gör jag det.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

 • Nudlarna: Med en låda med koka-nudlar i din vagn sparas du från parboiling före lagring med sås och ost. Plana nudlar passar som pusselbitar i bakfatet, medan de med räfflade kanter är perfekta för att uppnå de mest önskade knapiga bitarna på toppen. En pigg med koka-nudlar är att de törstar efter sås, så var noga med att inte skimpa på såsen medan du bygger lasagne eller din gryta kommer att vara torr.
 • Såsen: Bolognese-stil sås alternativ är förvånansvärt smal, trots den höga väggen av pastasåsar tillgängliga på din lokala mataffär. Ändå är Bertollis italienska korv med vitlök & Romano pastasås den jag når till. Den har en långkokad ört framåt smak, medan korven ger den köttiga häft jag älskar i en lasagne. Trots den nyfikna bristen på köttiga bitar är korvsmaken närvarande. Eftersom korv är förpackad med örter och kryddor ger detta mig en genväg till en mer dynamisk sås utan att behöva öppna kryddskruvar eller hugga örter.
 • Osten: Jag når den klassiska kombinationen av ricotta och mozzarellaost. Även om ett ägg och ett strö av muskotnöt är klassiska tillsatser, är de inte nödvändiga när tiden är av väsentlig betydelse. Färsk spenat som ströks över skikten snabbt vill i ricottaens krämiga fickor utan att behöva förkoka på spisen.

Livsmedelsbutiken kommer till räddning när din djupaste önskan helt enkelt suger upp till en tröstande skål med snygga nudlar och sås på en weeknight.

3 mer tar på lat Lasagne:

 • Weeknight Skillet Lasagna
 • Denna Easy One-Pot Lasagnesoppa är perfekt för Lata Kockar
 • Muffin-Pan Spinat Lasagne

5-ingrediens lat lasagne

Serverar 8 till 10

 • 16 ounces

  helmjölk ricottaost

 • 6 koppar

  strimlad mozzarellaost (1 1/2 pund), uppdelad

 • 1 tesked

  kosher salt

 • 1/2 tesked

  nymalen svartpeppar

 • 2

  (24 ounce) burkar köttsås (ca 5 koppar)

 • 12

  koka lasagne nudlar

 • 2 ounces

  baby spinat (ca 2 packade koppar)

 • Matlagningsspray

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 375 ° F. Placera ricotta, 1 kopp mozzarella, salt och peppar i en medium skål och rör om att kombinera.

Sprid ca 1/2 kopp sås på botten av en 9×13-tums bakfat. Lägg 4 nudlar i ett enda lager över såsen (det är okej om nudlarna överlappar något). Sprid 1 1/2 koppar såsen över nudlarna, lägg sedan på 1/2 av ricotta-blandningen. Stänk 1 1/2 koppar av mozzarella över ricotta och topp med halva spenaten. Upprepa lagren: nudlar, sås, ricotta, mozzarella och spenat. Topp med de återstående nudlarna. Sprid kvarvarande sås över nudlarna och topp med resterande mozzarella.

Spraya ena sidan av en bit aluminiumfolie med matlagningsspray. Täck lasagen med folien, smurt nedåt. Baka tills den är uppvärmd genom ca 50 minuter. Avtäcka och baka tills osten smälts och lyser guldbrun, 5 till 10 minuter mer.

Receptanteckningar

Gör framåt: Lasagne kan monteras upp till 1 dag i förväg och kan behöva några extra minuter bakningstid.

Lagring: Kyl upp rester i en lufttät behållare i upp till 3 dagar.