Recept: Lättaste fyllda skal

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Du behöver inte vara italiensk för att uppskatta bake-and-serve enkelheten av en stor tallrik fyllda skal. Det är en söndagskväll som överstiger traditionen för att göra alla lyckliga. Så när du har en hel röra av människor att mata, är det maträtten som gynnar både värd och gäster. Det finns inga oväntade tillsatser av spenat för att hålla kräsenare borta, och inget doldt kött, så vegetarianer blir glada. (Även om det inte är att säga att du inte kunde sub i några sautéed gröna eller korv om du ville!)

Lättaste fyllda skal: Se videon

Om du verkligen vill sprida prepet ut över några dagar, kan skalen kokas och kastas sedan med lite vegetabilisk olja eller olivolja före kylning och kylning i en täckt behållare. Hela pannan kan också frysas för framtida potlucks – följ dessa instruktioner för frysning av enchiladas och låt panelen med pergamentpapper för enkel avlägsnande.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Testerens anteckningar

Detta är ett recept jag har vänt mig till mer än ett par gånger sedan det först publicerades. Det uppfyller alla mina begär för italiensk-amerikansk, röd sås komfortmat och det kan lätt skalas för att mata en folkmassa. Det finns inget jag känner verkligen behöver ändras här, förutom att jag har minskat mängden marinara sås för att säkerställa att skalen är extra sausiga.

sheela, Januari 2018


Classic fyllda skal

Serverar 4 till 6

 • 30

  jumbo pasta skal (från en 12 ounce låda)

 • 1 pund

  ricottaost (ca 2 hällkoppar)

 • 3 koppar

  strimlad mozzarellaost (12 ounces), uppdelad

 • 1/4 kopp

  finhackad färsk persilja löv

 • 1/4 tesked

  kosher salt

 • 1/4 tesked

  malen svartpeppar

 • 1

  (24-uns) burk marinara sås (3 koppar), uppdelad

 • 2 matskedar

  fint riven parmesanost eller Pecorino Romano

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 375 ° F.

Under tiden, ta en stor kruka med saltat vatten till koka. Tillsätt skalen och laga mat enligt förpackningsanvisningar. Töm, skölj sedan kort med kallt vatten tills det är tillräckligt coolt att hantera.

Placera ricotta, 2 koppar mozzarella, persilja, salt och peppar i en stor skål och rör om att kombinera. Smak och tillsätt mer salt om det behövs Den totala saltheten kommer att bero på de använda ostarna.

Sprid 1 kopp såsen på botten av en 9×13-tums bakfat.

Stuff varje skal med ca 1 häll matsked av mozzarella påfyllning och placera fyllningssidan upp i skålen. Om några skal delas under matlagningsprocessen kan du ha några fragment kvar, men du borde sluta med ca 2 dussin skal i disken.

Täcka skalen jämnt med resterande 2 koppar sås. Strö med resterande 1 kopp mozzarella och parmesan eller pecorino.

Baka upptäckt tills osten smälts och såsen bubblar, ca 30 minuter.

Receptanteckningar

Gör framåt: Skalarna kan monteras upp till 12 timmar i förväg. Täck skålen med aluminiumfolie och kyl det tills det är klart att baka. Alternativt, baka skalen helt, svalna till rumstemperatur och täcka med aluminiumfolie. Uppvärmning i en 300 ° F ugn.

Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 4 dagar.