Recept: Lätt Pan Pan Chili Vitlök Rostad Räka och Broccoli

“Lägg till det i rutnätet!” “Varför gör vi inte det här varje natt? “För att säga att den här pan pan-kvällsmaten har fått mitt lilla hushåll av två, så är det alltför undertryckt. Denna asiatiska inspirerade enkla nattnättersmiddag ger en sådan smak av smak – vitlök, chili, sesam, soja och ingefära – det garanterar jag du kommer att skrika ut exakt samma saker efter att du har gjort det och gobbling up forkfuls.

Det är en stekpanna i arkpannform, smaksatt med den klassiska kombinationen av sojasås och ingefära, men sedan förstärkt med ett enkelt tillägg: chili vitlöksås. Sriracha syskon är ett oemotståndligt kryddor som gör den här snabba och enkla middagen till något med allvarligt djup och värme – och det kommer dock samman på mindre än 20 minuter. Koka upp lite ris och det är skålmat, menat att bli ätit på de mest hektiska veckorna.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Smak, utan problem, tack vare en enda smak

Jag köpte denna burk chili vitlök sås ett tag tillbaka när jag eyed det bredvid Sriracha i mataffären och tyckte det lät en hel del smakligare. Lyckligtvis var det, och nu har det en permanent slits i min kylskåpsdörrhylla, redo att omröras i doppsås för dumplings och dockade över takeout pho. Den är fylld med två smaker jag älskar – kryddig chili och aromatisk vitlök – och rundad med en vinegary tang.

När den whisked tillsammans med färskt riven ingefära, sojasås och en touch sesamolja blir chili vitlöksås mer än en het sås – det är en balanserad och smakfull sås för nästan vad som helst. Här används såsen för att skaka upp en enkel panna med rostat broccoli och räkor och förvandla den till en middag du vill äta – speciellt när den spolas över ris och ströts med scallions.


Lätt Pan Pan Chili Vitlök Rostad Räka och Broccoli

Serverar 4

 • 1 pund

  broccoli, skuren i bitar av bitar

 • 1 matsked

  vegetabilisk olja

 • 3 matskedar

  tamari eller sojasås

 • 1 matsked

  riven eller malet fräsch ingefära

 • 1 matsked

  sambal eller asiatisk chili-vitlök sås

 • 2 teskedar

  Asiatisk sesamolja

 • 1 pund

  Okokad skalad och deveined medium räkor

 • Salt

 • Nymalen svartpeppar

 • Kokt vitt eller brunt ris, för servering

 • 1/4 kopp

  tunt skivad skalser, för servering

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 400 ° F.

Placera broccoli på ett rimmat bakplåt, drizzle med oljan, och kasta till jämnt skikt. Sprid till ett jämnt lager och grilla i 10 minuter.

Samtidigt vispa tamari eller sojasås, ingefära, chili-vitlökssås och sesamolja tillsammans i en liten skål; avsätta. Smaka räkorna med salt och peppar.

Tillsätt räkorna och sojasåsblandningen till bakplåten, kasta med broccoli och sprid tillbaka till ett jämnt lager. Rosta igen, rör om halvvägs, tills räkorna är bara ogenomskinliga och broccoli är öm, 6 till 8 minuter mer. Servera i skålar över ris, beströdda med scallions.

Receptanteckningar

Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar.