Recept: Lätt korv och paprika

(Bildkredit: Kelli Foster)

En av mina rätter är korv och paprika eftersom det är så lätt att göra, kräver minimala ingredienser och är mångsidig. Jag brukar hålla några heta italienska korv i frysen, och så länge jag har tomatsås, vitlök, lök och paprika, är jag ganska mycket redo att göra det närhelst begäret slår. Du kan anpassa receptet till att vara kryddigt eller inte kryddigt; Det är helt upp till dig.

(Bildkredit: Kelli Foster)

Det här är underbart serverat över pasta, men det är också riktigt bra på polenta, som en pizza toppning eller som en calzone fyllning. Eller du kan bara stapla den i en skål och äta bort! Grate lite färsk parmesan eller Romano över det; det parar väl med vitlöksbröd och ett starkt rött vin också.

(Bildkredit: Kelli Foster)

Testerens anteckningar

Denna måltid är det ultimata svaret på mitt middagss dilemma. Bara några ingredienser (de flesta jag har alltid till hands), det kommer snabbt och med liten ansträngning, och bäst av allt, det är helt gott. Rubriken i höst, med den första antydan av en chill i luften, är det precis den typ av tröstande och mysig middag som jag håller vid min sida.

Jag tog Kathryns råd och serverade detta över en krämig skål med polenta. Men egentligen kunde jag helt och hållet se allt detta på egen hand, eller kanske till och med tucka det i en ny italiensk rulle och äta den som en smörgås.

– Kelli, oktober 2015


Lätt korv och paprika

Serverar 2

 • 3 matskedar

  olivolja

 • 2

  medelstora röd paprika, kärnad, fröad och skuren i 1 tum tjocka remsor

 • 1 kryddnejlika

  vitlök, malet

 • 1

  medium vitlök, halverad och tunt skivad

 • 3

  Okokta italienska korv (ca 3/4 pund), söt eller kryddig

 • 1/4 tesked

  finhackad italiensk varm körsbärsfrö (valfritt)

 • 2 koppar

  tomatsås, hemlagad eller din favoritflaska sås

 • Salt och peppar, efter smak

Kasta pepparremsor i 2 matskedar olivoljan, strö lite salt på dem och lägg dem på ett bakplåt under köttfärjan tills de är milda och skinnen börjar svarta, 10 till 15 minuter.

Under tiden, i en stor stekpanna, sauté löken i den återstående olivoljan tills den är mjuk, ca 5 minuter. Tillsätt vitlök och koka i ytterligare en minut. Använd en vass kniv för att skära en slits i korvhöljet längs hela längden på korven. Ta bort korven från höljet, lägg det till pannan med löken och kassera höljet. När korven kockar och brinner, använd en träsked för att bryta upp den i smuliga bitar. Fortsätt tillagning av korven tills den är fint brunad, ca 10 minuter.

Tillsätt de rostade paprika i pannan, tillsammans med de hackade körsbärsrätterna, om du använder dem. Tillsätt tomatsåsen och rör om. Smaka med salt och peppar och låt det hela svalna i ca 10 minuter tills de tunna vätskorna har förångat och det hela har en fin, skummig konsistens. Smak och säsong om det behövs.

Receptanteckningar

Du kan också använda bulkkorv utan höljen.

Detta recept har blivit uppdaterat – först publicerat november 2009.