Recept: Köttost, Honung & Pistachio Mini Cheesecakes med Meyer Citron Cream

(Bildkredit: Nealey Dozier)

Letar du efter en romantisk värdig efterrätt för att imponera på din viktigaste press? Dessa individuella getost och honungskaka med Meyer citronkräm är ett gott sätt att bevisa din kulinariska förmåga och din kärlek.

(Bildkredit: Nealey Dozier)

Alla hjärtans dag – oavsett om du gillar det eller inte – kan vara en utmärkt ursäkt för att piska upp en utsökt middag som är bortom din vardagliga räckvidd. Oavsett om du lagar mat för någon eller med någon, använd semestern som ett tillfälle att expandera dina kulinariska horisonter och försök med något du normalt inte skulle försöka. Jag har piskat upp ett antal roliga måltider under åren – från en tam-ish-lammad lammskal över krämig polenta till en lite extrema varm rosa betor och ricotta gnocchi – och ha några bra minnen att följa med.

(Bildkredit: Nealey Dozier)

I år bestämde jag mig för att ta itu med en ny efterrätt, och bettstora ostkakor var det första som kom ihåg. (Choklad kan vara traditionell, men det är lite förutsägbart skulle du inte säga?) Efter en dekadent middag för två är dessa ljusa och härliga godisar bara biljetten för att få dig att känna ljus på fötterna istället för för fulla för att flytta.

Detta recept är inte alltför komplicerat i sig – det mesta av arbetet kan ske i matberedaren och de olika komponenterna kan göras framåt. Varje komponent erbjuder ett specifikt smak- eller textelement, som tillsammans kommer att konkurrera med alla cheesecake på en fin middag. Den saltade pistackskorpan ger en skarp, nutty kontrast till den bara söta noggrann krämig fyllning. Getost ger ostkaka skiktet en mjuk och mjuk tang, medan en spets honung lingers genom varje bit. En duck med Meyer-citronkräm ger en ljus och knappt tårta glasyr för att gussy upp sötsakerna ännu mer. Och hoppa inte över de kanderade pistascherna – de ger pièce de résistance som tar denna efterrätt från bara hemlagad till James Beard prisvärda.

Medan dessa söta godis är det perfekta sättet att avsluta (eller börja!) En valentin med din huvudpress, är de värdiga speciella tillfällen när som helst på året. (Och en bonus för dig glutenfria ätare – dessa är faktiskt glutenfria, förutsatt att alla dina nötter och andra ingredienser är certifierade glutenfria, förstås.)

(Bildkredit: Nealey Dozier)


Getost ost, honung och pistaschakatsjuice med Meyer citronkräm

Gör 12 bite-sized cheesecakes

 • För pistaschisten:
 • 1

  heaping cup skalade, rostade och saltade pistaschmandlar (Se Recept Notes)

 • 1/4 kopp

  strösocker

 • 3 matskedar

  osaltat smör smält

 • För fyllningen:
 • 1

  (11 ounce) logg mjuk getost, rumstemperatur

 • 1/4 kopp

  strösocker

 • 1/2 kopp

  (4 ounces) crème fraiche eller fullmjölkad gräddfil, rumstemperatur

 • 2 matskedar

  god kvalitet honung

 • 1/4 tesked

  vaniljböna pasta eller ren vanilj extrakt

 • Knippa fint havssalt

 • 3

  stora ägg

 • För Meyer citronkräm:
 • 1 pinne

  (8 matskedar) osaltat smör, rumstemperatur

 • 1/2 kopp

  strösocker

 • 2

  stora ägg

 • 2

  stora äggulor

 • 2 teskedar

  Meyer citronskal

 • 1/2 kopp

  Meyer citronsaft, från 3 till 4 citroner (Se Receptnoter)

 • 1/4 tesked

  vaniljböna pasta eller ren vanilj extrakt

 • Klypa kosher salt

 • För de kanderade pistascherna:
 • 1/2 kopp

  skalade, rostade och saltade pistaschötter, finhackad

 • 2 matskedar

  packat brunt socker

 • 1 matsked

  varmt vatten

För pistaschorsen, kombinera pistaschmandlar och socker i matberedare eller minihackare och bearbeta tills det blir en bra måltid. Överför blandningen till en skål och rör om det smälta smöret. blandningen ska likna våt sand. Dela degen jämnt mellan 12 brunnar i en individuell ostekakspanna (eller en mini muffinspanna fylld med muffinsfett) och tryck fast i botten.

Förvärm ugnen till 400 ° F. Medan ugnen är uppvärmd, kyla skorporna till kylda. Skaka skskorna i 10 till 12 minuter tills de är inställda. Kyl helt innan du fyller.

För fyllning, sänk ugnen till 300 ° F. Kombinera getost och socker i skålen hos en matberedare och bearbeta i 1 minut. Tillsätt crème fraîche, honung, vanilj och salt och bearbeta i ytterligare 30 sekunder. Skrapa ner skålens sidor om det behövs. När matprocessorn kör, lägg äggen genom matningsröret en åt gången, och blanda tills det bara kombineras. Blanda inte över. (Om du inte har en matberedare kan du vispa ingredienserna för hand i samma ordning.)

Överför påfyllningen till en mätbägare med en hällpipa och fyll varje ostkaka väl nästan till toppen. Placera cheesecake-panen på en plåt och baka i 18 till 20 minuter tills cheesecakes är bara knappt inställd. Ta ur ugnen och låt svalna till rumstemperatur. Överför pannan till kylskåpet och koka ostkakorna i minst 4 timmar.

För Meyer citronkräm, grädda smöret och sockret med en elektrisk mixer i en medium blandningsskål tills ljus och fluffig, ca 2 minuter. Tillsätt långsamt ägg och äggulor och slå i 1 minut tills det kombineras väl. Tillsätt citronskal, citronsaft, vanilj och salt och fortsätt blanda tills de är införlivade. (Blandningen blir curdled och klumpig vid tillsats av citronsaft, men det kommer att släta snabbt vid uppvärmning.)

Överför blandningen till en medelstora kastrull och koka över medium-låg värme, whisking constantly, tills blandningen når 165 ° F på en omedelbar lästermometer; Blandningen ska vara bara tjock nog för att belägga skedans baksida. Överför till en annan skål och tryck plast direkt på ytan. Låt svalna vid rumstemperatur tills det är klart att servera. (Citronkräm kommer att hålla i kylskåpet i 1 vecka. Strukturen fördjupar när den fryser, du kan vispa en matsked eller två tunga kräm att tunna om det behövs.)

För de kanderade pistaschötterna, spridda hackade pistaschötter på en bakplåt kantad med en Silpat eller ett blad av pergamentpapper. Vispa det bruna sockret och hett vatten för att lösa upp. Häll blandningen över pistaschötterna och kasta för att kombinera. Baka i en 350 ° F ugn tills gyllene och rostade, 8 till 10 minuter. När du är sval, smula pistaschmandlarna för servering.

För att montera, ta bort ostkakorna från pannan och ta bort metallrundorna från botten. Ta till rumstemperatur före servering. Drizzle med Meyer citron creme och en strö av kanderade pistaschmandlar.

Receptanteckningar

Om du bara kan hitta osaltade pistaschötter, lägg till 1/4 tsk kosher salt till pistaschmandlarna vid slipning.

Om du inte kan hitta Meyer citroner, använd vanliga citroner och lägg till en extra matsked eller två socker.

(Bildkredit: Nealey Dozier)