Recept: Korv och Aubergine Sommar Frittata

(Bildkredit: Lauren Volo)

Detta är inte den typ av tunna frittata som är en sorglig substitution för en buttery quiche eller en överfylld omelett. Nej, det här är en allvarligt stark frittata – en som kommer att hålla dig full till nästa måltid (och kanske då några). Det kommer att få dig att glömma alla de sorgliga frittatorna av bruncher förbi som bara inte skar det och gör att du älskar äggskålen igen. Är det som intresserar dig? Bra jag med.

Denna korv- och auberginefrittata är avsedd för sommarbrunch eller enkla kvällsmåltider, serveras varmt eller vid rumstemperatur. Smakfullt mjuk aubergine och en baspanna gör det smaken som säsongen, medan kryddig korv och krämig getost löser upp det.

Korv = Den enda kryddan du behöver

Korv ger ett kraftverk av smak för allt det är inblandat i, så mycket att det inte finns något behov av ytterligare kryddor. Italiensk korv är smaksatt med saker som vitlök, varmröda pepparflingor och fänkålfrön, så istället för att nå in i din krydda låda och kasta en handfull saker i din frittata för att få det att smaka bra, luta sig på korven själv för att ge smaken.


Korv och Aubergine Sommar Frittata

Serverar 6 till 8

 • 2 matskedar

  olivolja, uppdelad

 • 2

  Okokta kryddiga italienska korv (ca 8 ounces), höljen borttagen

 • 1

  medium aubergine (ca 1 pund), tärnad i 1/2-tums kuber

 • 1/2

  stor gul lök, tärningar

 • 1 kryddnejlika

  vitlök, malet

 • Kosher salt

 • 8

  stora ägg

 • 1/4 kopp

  grovhackade färska basilikablad

 • 2 ounces

  färsk getost

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 400 ° F.

Värm 1 matsked av oljan i en 10 till 12 tums gjutjärn eller ugnssäker stekpanna över medelhög värme tills det skimrar. Lägg till korv och laga koka, bryta upp dem med en träsked, tills den är brunad och kokad i ca 10 minuter. Överför till en pappershanddukfodrad tallrik och dränera allt överskottsfett i pannan.

Tillsätt återstående 1 matsked olja, aubergine och lök till pannan. Koka, rör om ibland, tills mjukad, 6 till 8 minuter. Tillsätt vitlök, kokt korv, en stor nypa salt och rör om att kombinera.

Vispa ägg och basilika tillsammans i en stor skål. Häll över grönsaker och korv. Kantla pannan för att försäkra sig om att äggen kommer jämnt över alla grönsakerna. Smulka getosten jämnt över toppen. Koka tills ägget på kanten av pannan börjar sätta, 1 till 2 minuter.

Överför pannan till ugnen och baka tills ägget är inställt, 8 till 10 minuter. För att kontrollera, skära en liten slits i mitten av frittata. Om råa ägg går in i skuren, baka i ytterligare några minuter. Om inte, är äggen inställda. Ta ur ugnen och låt svalna i 5 minuter. Skär i kilar och servera.

Receptanteckningar

Lagring: Återstoderna håller sig väl i kylskåpet i upp till 1 vecka och är bäst att kyla eller vid rumstemperatur.