Recept: Kokt Mjölk Frosting

Kokt är inte ett ord du kanske tror hör hemma i samma andetag som glasyr, den visade och lyxiga bättre hälften av en muffin. Men för dem med långa minnen eller mormor med en viss böjd mot den traditionella kommer denna osannolika fras framkalla längtan och nostalgisk glädje.

Kokt, mjölk och frosting – här är vad det är, och varför måste du verkligen behärska det.

Vad är kokt mjölk frosting, och varför är det kokt?

Kokad mjölk frosting var en gång den mest populära frosting för röd sammet och djävulens matkakor. Till skillnad från andra smörbaserade frostmedel förtorkas kokad mjölkfrystning genom att laga ihop mjöl och mjölk tills en tjock, puddingliknande blandning resulterar och senare smör och socker slås in i den kylda mjölkbasen.

Denna frosting går av flera smeknamn inklusive roux frost och hermelin frostning, men mest talande kan vara sitt smeknamn av “skyfall glasyr.”

Kokt mjölk frostning är stark vit, till skillnad från frostning starkt smörjd, och otroligt lätt både i textur och sötma. Det har en smak som liknar traditionell smörkräm, med subtil kokt mjölk eftersmak.

Medan jag tvivlar på att många av oss kommer att handla vår nu traditionella cream cheese frosting för kokt mjölk frosting regelbundet, det är ett praktiskt recept att hålla i din ficka för en dag du kör lite på smör eller behöver ett smörgås utan ägg.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Vill du ha det bästa av båda världarna? Prova en kokt gräddeostkaka: Extra-Creamy Kokad Ostiscing

Göra kokad mjölk frosting

Kokad mjölk frosting behöver mer tid att göra än din genomsnittliga smör och pulveriserat socker frostning eller grädde ost glasyr. Du måste laga och kyla mjöl och mjölkblandning minst en timme innan du gör frosten. På samma sätt som att laga en sås, whisking mjölken och mjöl tillsammans medan de lagar och tjockar kommer att förhindra klumpar (även om du inte oroa dig för några klumpar, eftersom de kommer att piskas ut senare). Av värmen behöver mjöl och mjölkblandningen tid att svalna helt och tjockna till en vaniljliknande konsistens.

Smör och socker slås samman tills fluffigt innan den kokta mjölblandningen läggs till, så den längsta (och svåraste) delen av att göra denna frost väntar på att mjölkblandningen svalnar.

Andra namn för kokt mjölkfrystning

Heritage frosting, mock buttercream, ermine, cloudburst frosting, gravy frosting, roux frostning, och även kokta mjöl frostning, men de är alla monterade på samma sätt och resulterar i en frostning någonstans mellan smörgås frost och vispad grädde.

Vetenskapen om kokt mjölkisning

Varför är denna glasyr så krämig och lätt? Till skillnad från traditionella buttercream, som bygger på proteiner av äggvitor för att skapa en suspension mellan sockret och smöret, använder kokt mjölkfrystning stärkelsen och gluten från mjölet för att skapa struktur för smöret och sockret. Hela mjölken ersätter också lite av fettet från smöret, så att kokt mjölkfrystning kräver mindre av det.

(Bildkrediter: Maria Siriano)


Kokt mjölk frosting

Går ca 3 koppar, tillräckligt för att frost 1 (2-lager) 9-tums tårta

 • 2 koppar

  helmjölk

 • 1/4 kopp

  allround mjöl

 • 2 koppar

  (4 pinnar) osaltat smör, vid rumstemperatur

 • 2 koppar

  strösocker

 • 1 matsked

  vanilj extrakt

 • 1/2 tesked

  fint salt

Vispa mjölken och mjölet i en liten kastrull. Koka upp över medelvärme, omrör hela tiden. Koka i 1 minut, ta bort från värmen. Överför blandningen till en liten värmebeständig skål och tryck ett plåt av plastfolie direkt på ytan för att förhindra att huden bildas.

Låt mjölkblandningen sitta i 15 minuter vid rumstemperatur. Kyl tills den är helt kyld, ca 1 timme. Blandningen bör tjockna till en pudding konsistens.

Placera smöret och sockret i en stativblandare utrustad med paddlefästet. (Alternativt använd en elektrisk handmixare och stor skål.) Slå på medellång hastighet tills den är ljus och fluffig, ca 5 minuter. Stoppa mixern och skrapa ner skålens sidor med en gummispatel.

Tillsätt den kylda mjölkblandningen. Återgå till medelhög hastighet och slå tills den kombineras väl, ca 3 minuter. När blandaren kör, lägg till vanilj och salt och slå i 1 minut mer.

Receptanteckningar

Lagring: Kokad mjölk frosting sprider sig lättast på dagen det gjordes, eftersom det fortsätter att tjockna som det sitter. Om du gör frosten i förväg, ta den tillbaka till rumstemperatur och slå den lätt före frostning.