Recept: Klassisk Margherita Pizza

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Ibland har de enklaste ingredienserna, kombinerat på det enklaste sättet, möjlighet att stoppa tiden, radera din elakhet och transportera dig till en plats av nirvana-liknande salighet. Sådan är kraften hos margherita pizza. Färskt tomatsås, snygg mozzarellaost, en sprinkling av basilika på en krispig skorpa? Jag skulle inte bli förvånad om du började levitera.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Jag är inte en strikt purist när det gäller margherita eller margarita, pizza. Jag gillar skorpan att vara krispig, men fortfarande med lite tugga. När tomater är säsong och så väldigt mogna använder jag dem över de traditionella San Marzano-tomaterna som importeras från Italien. Jag gillar verkligen en vitlöksklyfta och några basilikablad i min sås. Skivor av färsk mozzarella, buffel eller annat är ett måste.

Om du aldrig har gjort din egen pizza sås före, kommer det här receptet att övertyga dig annars – om du även kan kalla det ett recept. Allt du gör är att blanda mogna tomater i en matprocessor eller mixer tills de är bra och fräcka. För att förhindra en överdriven vattensås (och den efterföljande fuktiga pizza skorstenen) klämmer jag vanligtvis tomaterna av överflödig vätska innan de blandas eller spänner såsen efteråt för att göra den tjockare.

Ingen anledning att laga denna sås före tid heller. När den sprids smal på skorpan, kommer den att laga tillräckligt mycket i ugnen för att uppskatta dess smaker.

Om det är för varmt att tänka på att slå på ugnen där du bor, försök definitivt att göra denna pizza på grillen. Jag kan bara föreställa mig att rökens rök och höga värme kommer att göra en margherita pizza ännu mer nirvana-inducerande.

  Beyond Blondies: Andra idéer för Butterscotch Chips?

Läs mer: Hur Grill Pizza


Lätt Recept: Classic Margherita PIzza

Gör 2 (10 tum) pizzor; serverar 4 till 6

 • För såsen:
 • 4 kryddnejlika

  vitlök

 • 1 (14,5 uns) burk

  tärnade tomater

 • 2 matskedar

  olivolja

 • 1 tesked

  strösocker

 • 1 tesked

  balsamvinäger

 • 3/4 tesked

  salt-

 • 1/8 tesked

  nymalen svartpeppar

 • För pizzorna:
 • 1 pund

  pizza deg, vid rumstemperatur i 1 timme

 • All-purpose mjöl för dammning

 • Finmalt majsmjöl, för dammning

 • 2 matskedar

  extra jungfruolja, uppdelad

 • 1/4 kopp

  löst packade färska basilikblad, skivad i band om det är stort, uppdelat

 • 8 ounces

  färsk mozzarellaost, skivad och uppdelad

 • 1/4 kopp

  riven parmesanost, uppdelad

Ordna ett stativ i den nedre delen av ugnen. Placera ett tungt rimmat bakplåt upp och ner på hyllan och värm ugnen till 450 ° F.

Gör såsen: Placera vitlöket i en matberedare som är utrustad med bladfästet och puls till grovhackad 2 till 3 pulser. Tillsätt tomaterna och deras juice, olivolja, socker, vinäger, salt och peppar och bearbeta till puréed eller till önskad konsistens, 20 till 30 sekunder; avsätta.

Dela pizzadegen i två lika delar. Om degen är klibbig, damm med lite allmjölk. Damma en 12-tums pergamentpapper med majsmjöl och placera degen på den. Använd handens häl för att trycka på degen platt. Arbeta från mitten ut för att forma den i en 10-tums runda med händerna eller en rulle. Degen kommer att hålla fast vid pergamentet; Om det börjar krympa tillbaka, vänta några minuter för att låt det slappna av och fortsätta att forma.

Borsta degen med 1 tesked olivolja, sprid sedan 1/4 kopp såsen i ett tunt skikt på deg och lämna en 1/2-tums gräns. Ta försiktigt av det förvärmda bakplåten från ugnen och använd pergamentpapper för att glida pizza på baksidan av bakplåten.

Baka i 4 minuter. Stoppa pizzaen med halva mozzarellaen, vilket ger utrymme mellan skivorna. Baka tills skorpan är guldbrun och skarp och osten smälter, 6 till 7 minuter mer.

Ta bort pizza från ugnen. Skölj omedelbart med 2 tsk olivolja. Spräng hälften av basilikan på pizza och strö med halva Parmesan. Kyl i 2 minuter före skivning och servering. Upprepa med resterande deg och påfyllningar.

Receptanteckningar

Lagring: Kyl upp rester i en lufttät behållare i upp till 4 dagar.

Extra sås: Detta recept gör tillräckligt med sås för 5 (10 tum) pizzor. Kyl extra sås i upp till 1 vecka, eller frys i 1/4-kopps portioner i en vanlig muffinspanna i upp till 3 månader.

Forma pizzarundor utan pergament: Damm din arbetsyta med mjöl och form pizzaen i rundor med händerna i händerna som beskrivits ovan. Kontrollera ofta att degen inte klibbar på arbetsytan och använd mer mjöl efter behov. Om det krymkar baka, vänta några minuter för att låt det slappna av och fortsätta att forma. När du är formad, sprut lite majsmjöl ovanpå en pizzaskal eller baksidan av ett bakplåt och överför pizzarundan på toppen. Täck med toppings och skjut degen på den förvärmda bakstenen eller bakplåten för att baka.