Recept: Jordnötssmör, Banan och Granola Wrap

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

När din mage växer till lunch och ditt skafferi är nästan naket, satsar du på att du fortfarande kan röra upp ingredienserna för denna tillfredsställande slinga. Åh, säkert, du tror att det bara är en trumman med smörgås med jordnötssmör smörgås – kan lika bra göra din standard PB & J – men det är inte så. Tärnad bananer sötnos situationen och en stor handfull granola lägger till den texturella knäckningen att så många jordnötssmacker saknas. Vad som säljer affären är dock att den här wappen snabbt seares i en stekpanna, som brinner och spricker ut på utsidan och värmer upp insidan så att jordnötssmöret börjar smälta och blir underbart snyggt. Ja, det här är långt ifrån din genomsnittliga jordnötssmörsmörgås – och det tar inte längre tid att göra.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

En snabb och enkel lunchpaket för barn och vuxna

Det här är en lunch som är säker på att behaga hela familjen. Det har de element som barnen älskar, men känns som en jazzed-up-version av andra smörgåssmörgåsar, vilket gör att de vuxna i ditt hushåll är glada. Det är den typ av saker som kan komma ihop i minuter, omedelbart efter att du inser att det är 2:00 på en lördag och du har alla glömt att äta lunch – bara dubbel, trippel eller fyrdubbla receptet efter behov. Och medan uppvärmningen sätts i en stekpanna gör den extra speciell, är det lika gott vänsterkall, så att den kan packas upp och tas i bruk, oavsett om du är på kontoret eller i skolan.

Jordnötssmör, Banan och Granola Wrap

Gör 1 omslag


1 (8- till 10-tums) helvete tortilla


2 msk smidig jordnötssmör


1 liten banan, skalad och tärnad


2 matsked granola


1 tsk honung

Olivolja

Sprid jordnötssmöret jämnt på tortillan och lämna en 1-tums gräns. Stänk den kryddade banan och granola jämnt över jordnötssmöret och drizzle med honungen. Torka tortillan tätt som en burrito (se hur man sätter ihop en burrito).

Värm en liten stekpanna över medelvärme. Borsta båda sidor av omslaget med lite olivolja. Placera omslaget i pannans söksida ner och koka tills guldbrun, 1 till 2 minuter. Vrid försiktigt och koka tills den andra sidan är guldbrun, 1 till 2 minuter mer. Avlägsna från pannan, skära omslaget i halva vinkeln och servera.

Receptanteckningar

  • Om du hellre packar upp vikten till skolan eller arbetslunchen, hoppa bara över värmen i stekpannan.