Recept: Jordgubbssirap

(Bildkredit: Tessa Huff)

Med BBQs och säsongen av utomhus underhållande över oss, får inte fångas tomhänt rubrik i din nästa sammankomst. När en flaska vin inte kommer att göra, försök göra din egen värdinna gåva! På toppen av jordgubbar säsongen, vrid en korg med dessa saftiga pärlor till en del DIY jordgubbssirap till gåva till vänner och familj.

En ätlig present är en av de mest praktiska men personliga saker som är värda att dela med sig av. Innan din nästa bakgård cocktail-timme eller middag fest spenderas under stjärnorna, piska upp en sats av denna jordgubbssirap att presentera för din värd.

(Bildkredit: Tessa Huff)

(Bildkredit: Tessa Huff)

Gör det! Jordgubbssirap för sommaren

Med bara några ingredienser är detta recept super enkelt att göra, men det packar en stor stans i smak. Borta är dags att köpa konstgjord eller kommersiellt gjord jordgubbssirap från mataffären. Med bara mogna jordgubbar, socker och vatten kan du snabbt sätta ihop denna mångsidiga sirap. Denna gåva visar inte bara din tacksamhet, men den pulserande sirapen förkroppsligar sommaren.

(Bildkredit: Tessa Huff)

(Bildkredit: Tessa Huff)

Gåva det! Glassflöden och Mojitos

Visst kan du göra en sats av denna jordgubbssirap när stämningen slår ut eller om du har ett överflöd av mogna bär, men istället för att bara lagra den i en plastförvaringsbehållare bredvid kvällens rester, klä upp det och presentera det! Häll den naturligt ljusa sirapen i en dekorativ glasflaska som din värd kan behålla och återanvända. Slips på en handskriven tagg eller håll på en tryckt etikett så det finns ingen fel vad denna härliga sirap är.

(Bildkredit: Tessa Huff)

För en gåva som fortsätter att ge, lägg till ett recept eller två för att göra denna sirap till en lätt glassflotta eller rolig sommarcocktail! Med din sirap, ta med instruktioner för att göra antingen – eller båda!

Strawberry Ice Cream Floats

Placera två matskedar sirap i botten av ett glas. Lägg till två till tre skopor av vaniljglass. Tillsätt isen med ett par mer matskedar sirap innan du fyller glaset med klubbens läsk eller seltzervatten. Rör försiktigt strax före servering.

Jordgubbe Mojitos

Blanda några färska mintblad och en kil kalk i botten av ett cocktailglas. Tillsätt en del jordgubbssirap, en del färsk limejuice och två delar vitt rom. Fyll glaset med is och rör omgående. Topp med en del klubb soda eller seltzer vatten. Garnera med mer mint, skivad lime eller jordgubbar!

(Bildkredit: Tessa Huff)

Behöver du ännu mer gifting eller betjäna idéer? Kasta i några gammaldags läskfountain eller cocktailglasögon, din favoritglass eller en krukmyntplanta!

Jordgubbssirap

Gör 1 till 1 1/2 koppar

  • 1 pund

    jordgubbar

  • 1 kopp

    vatten

  • 1 kopp

    socker

Skrov och skär jordgubbarna i hälften. Placera dem i en medelstora kastrull och tillsätt vattnet och sockret. Placera över medelhög värme och koka. Låt koka i ca 10 minuter, eller tills frukten börjar bryta ner.

Sätt en maskesylta över en blandningskål eller stor mätkopp. Torka sirapen över sikten. Kassera björnen eller lägg till sidan för senare användning.

Häll sirapen tillbaka i kastrullen. Koka tillbaka och minska värmen till låg. Simmera i ca 5 till 10 minuter, eller tills sirapen minskar och bara lite tjocknar.

Ta bort från värmen och förvara i en glasbehållare i kylskåpet.

Receptanteckningar

Jordgubbssirap håller i upp till 2 veckor förvaras i en glasbehållare i kylskåpet.

Spara de lagade jordgubbarna som jordgubbskompot. Ät med vanlig yoghurt eller sprid på toast för en snabb frukost.