Recept: Jacques Pépins Broiled Lax med Miso Glaze

(Bildkredit: Melissa Ryan)

Vår måltidsplan i veckan är från en av våra favoritkockar, Jacques Pépin, och det börjar med detta super enkla laxrecept. När jag pratade med Jacques, nämnde han detta recept flera gånger som en av hans favoriter och hur han älskar att integrera ingredienser från olika kök tillsammans.

(Bildkredit: Melissa Ryan)

Jacques säger, “Jag har både bakad och grillad miso-glaserad lax, men jag tycker att det är ett bra resultat och det är också det enklaste sättet att laga det. Jag gör marinaden med röd miso-pasta, lönnsirap, sojasås, varm chili sås och risvinäger. Laxen kan marineras så länge som över natten.

“Miso pasta har en djup smak, och lönnsirap, soja och ättika ger det mycket komplexitet. Extra miso glasyr kan serveras med den kokta fisken, om du vill. Miso håller för alltid i kylskåpet och kan användas i salladsdressingar eller med fjäderfä eller fisk. ”

Servera denna måltid med:

 • Bok Choy med vilda svampar
 • Ångat ris

Testerens anteckningar

Det här receptet kräver skinnfria laxfiléer, som du kan fråga personen på fiskdisken att göra för dig. Du kan också bara brilla laxens hudsida ner i stället och ta bort den innan du äter.

Medan röd miso ger den en särskilt djup smak, tror jag att någon form av miso-pasta du har till hands också kommer att fungera bra. Jag älskar den här sötgråriga glasyren och fann det också gott på torsk!

Christine, oktober 2015

(Bildkredit: Melissa Ryan)


Broiled lax med Miso glasyr

Serverar 4

 • 2 matskedar

  röd miso klistra in

 • 1 matsked

  lönnsirap

 • 2 teskedar

  tamari eller mörk sojasås

 • 2 teskedar

  risvinäger

 • 1 tesked

  varm chili sås, som Sriracha

 • 4

  skinnfria laxfiléer (ca 6 uns var och ca 1 1/4 tum tjock)

Blanda alla ingredienser utom laxen tills de är mjuka.

Linjer ett bakplåt med aluminiumfolie, helst nonstick. Lägg laxen på en tallrik och sprid marinaden över en filé med en sked. Placera filéerna på det fodrade bakplåten, täck och kylda i minst 1 timme och upp till över natten.

Placera ugnsstället vid tillagningstiden så att det är 5 till 6 tum från pommes frites och förvärm pannan. Placera laxpannan på racket och bröda i ca 4 minuter, tills laxen är snyggt brunad men fortfarande rosa inuti.

Servera laxen på varma tallrikar, drizzling några juice över den.

Receptanteckningar

Reprinted med tillstånd från Jacques Pépin Heart & Soul i köket av Jacques Pépin, upphovsrätt (c) 2015. Publicerad av Rux Martin / Houghton Mifflin Harcourt.

(Bildkrediter: Tom Hopkins)

Hitta Jacques bok:

→ Jacques Pépin Heart & Soul i köket av Jacques Pépin