Recept: Instant Pot Barbacoa

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

Potluckpartier är fulla av dips, deli brickor och desserter. Medan du kan försöka göra det till en måltid, varför inte vara den som ska ta med maträtten för alla? Tacos är perfekt festmat, och när du serverar en saftig barbacoa beef taco precis som de gör på Chipotle blir du allas nya bästa vän.

Med smokiga Chipotle Chiles och Lime Lim, plus hjälp från en elektrisk tryckkokare som Instant Pot, kan du vrida nötköttskålen i smörgåsar för enkel taco montering.

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

Beef Barbacoa från brisket är en utmärkt kandidat för Instant Pot-matlagning. Var en gång det tog hela dagen att braise, grilla eller långsam kock för att tenderera, får Instant Pot tacos på bordet på ungefär en timme. Stora bitar av brisket blandas i den elektriska tryckkokaren med en sås byggd genom att blanda kryddiga chipotlechiles i adobo med limejuice, handfuls av koriander, tangy äppelcidervinäger och ett kraftigt sprinkling av kryddnejlika.

Jag gillar att servera nötköttet strimlat och staplade högt i en varm majs tortilla helt enkelt toppad med rosa inlagd lök och några blad av koriander.

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

Flat-Cut Brisket är bäst för Barbacoa

Brisket kan vara ett tufft köttstycke att hantera – bokstavligen och figurativt. Innan du hanterar en köttbit så stor är det viktigt att lära känna insatserna så att du vet vad du ska leta efter innan du går till marknaden.

När du kommer från bröstet på koen kan du hitta utomordentligt stora bitar av brisket, hänvisad till som helförpackare eller förpackning. Oftast ser du att förpackarens snitt är uppdelad i antingen den platta snitten eller punktskuren. Medan jag gillar den fetare punktskuren för grillen, kommer du att ha mindre fett och gristle att plocka genom när strimla nötköttet för barbacoa om du väljer den platta skärgen.

Fyra till fem pund brisket passar snyggt i en sex-quart Instant Pot och gör tillräckligt med fyllning för att göra en hungrig folkmassa full av tacos.

Läs mer: Allt du borde veta om Brisket, kungen av Braised Beef


Instant Pot Barbacoa

Går tillräckligt för 20 tacos

 • 15

  vitlöksklyftor, skalade och krossade

 • 3

  konserverad hela chipotle chili i adobo sås (inkludera adobo sås som klibbar till chiles)

 • 1

  medium rödlök, skalad och skuren i stora bitar

 • 1 1/2 koppar

  löst packad färsk koriander (från ca 3/4 gäng), plus mer för servering

 • 1/3 kopp

  färskpressad limesaft (från ca 3 limes)

 • 1/4 kopp

  äppelcidervinäger

 • 3/4 tesked

  malda kryddnejlikor

 • 4 till 5 pounds

  biffbrisket, företrädesvis plattskuren

 • 2 1/2 teskedar

  kosher salt

 • 1 matsked

  vegetabilisk olja

 • 2 koppar

  lågnatriumbiff eller kycklingbuljong, uppdelad

 • 4

  laurbladen

 • För servering:
 • 20

  små majs tortillor, uppvärmd

 • Inlagd rödlök

 • salsa

Placera vitlök, chipotle chili och deras sås, rödlök, koriander, limejuice, ättika och kryddnejlika i en mixer och blanda tills det är smidigt. avsätta.

Trimma det mesta av den synliga fettkåpan från brisket, skär sedan i 3-tums bitar. Krydda brisket överallt med saltet. Värm oljan i en 6-korts Instant Pot eller elektrisk tryckkokare på sauté-inställningen tills den skimrar, ca 2 minuter. Tillsätt 4 till 5 stycken kött och sear till guldbrun, ca 2 minuter per sida. Överför till en stor tallrik och smör resterande brisket i satser.

Deglaze potten genom att lägga 1/4 kopp buljong och skrapa botten av kruken med en träsked för att lossa de bruna bitarna. Tryck på “Avbryt”. Returnera brisketten och eventuella ackumulerade juicer till Instant Pot. Häll i den blandade chipotlesås och återstående 1 3/4 koppar buljong. Placera viken på toppen. Använd tång för att vrida köttet, belägg det i såsen.

Stäng och lås locket och se till att ventilen är förseglad. Använd manuell inställning, ställ in trycket till HIGH i 60 minuter. Det ska ta tryckkokaren ca 14 minuter för att komma upp till trycket innan 60-minuters koktiden börjar.

När matlagningen är klar, gör en snabb frisättning av trycket. Avtäcka och förkasta bladbladet. Överför köttet till ett stort rimmat bakplåt. Använd 2 gafflar för att strimla mötet och kasta bort de feta bitarna. Överför det strimlade nötköttet till en stor skål.

Ladla ca 2 koppar matlagningsvätskan över nötköttet tills den är grundligt fuktad men inte nedsänkt i vätskan. Du kanske inte behöver all matlagningsvätska. Kyl ut oanvänd kokvätska för att fukta kvarvarande barbacoa eller frysa för framtida användning i soppor och grytor. Servera på majs tortillas med betad rödlök, koriander och salsa.

Receptanteckningar

Lagring: Kyl barbacoa i en lufttät behållare i upp till 4 dagar eller frys i upp till 3 månader.

Glutenfri: För att göra detta recept glutenfritt, se till att chipotles en adobo är vetefria.