Recept: Ina Gartens rostade vegetabiliska lasagne

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

När vi delade en meny från Ina Garts nya bok, Gör det framåt, vi drog några av våra favoritrecept och chattade med Ina själv om sätt att sätta dem i en läcker och tillfredsställande vegetarisk middagsserie – en som ja, du kan göra framåt.

Stjärnan på showen är denna rostade vegetabiliska lasagne – alltid en hit! Här är vad Ina säger om denna maträtt, med några smarta tips för att göra det bra.

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

I hennes anteckningar förklarar Ina: “Jag har kämpat med alla typer av vegetabiliska lasagnas. Jag älskar smaken men vätskan i grönsakerna gör alltid lasagnen vattnig. För att lösa problemet stekade jag först grönsakerna och förstörde inte nudlarna, och resultatet är en utsökt maträtt. Herbed getost, färsk ricotta, mozzarella, basilika och massor av parmesan gör det verkligen tillfredsställande. ”

Testerens anteckningar

Även om denna lasagne tar lite tid att sätta ihop, älskar jag att du kan göra det dagen innan och bara baka när du är redo att tjäna! Det är definitivt hjärtligt och kommer att göra en vegetarisk folkmassa väldigt glad.

När jag lasade nudlarna såg jag att en väldigt stor kruka fungerade bättre än att använda en skål, eftersom det gjorde att nudlarna kunde sitta flata när de blötte. Innan du spredde zucchini och aubergine med kryddorna, tyckte jag det lättare att bara blanda salt, peppar och oregano i en skål ihop, i stället för att sprinkla dem alla separat.

Om du inte har en elektrisk mixer för ricotta fyllningen, förtvivla inte! Så länge allting är vid rumstemperatur kan du bara vispa det tillsammans för hand – det tar bara lite muskler.

Christine, april 2015

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)


Ina Gartens rostade vegetabiliska lasagne

Serverar 10

 • 1 1/2 pounds

  aubergine, ojordad, skivad längd 1/4 tum tjock

 • 3/4 pund

  courgette, ospeglad, skivad längd 1/4 tum tjock

 • 2/3 kopp

  bra olivolja

 • 1 matsked

  torkad oregano

 • Kosher salt och nymalt svartpeppar

 • 1 matsked

  malet vitlök (3 kryddnejlika)

 • 10 ounces

  lasagne nudlar, såsom De Cecco

 • 16 ounces

  färsk helmjölk ricotta

 • 8 ounces

  krämig vitlöksköttost, vid rumstemperatur

 • 2

  extra stora ägg, lätt slagna

 • 1/2 kopp

  hackade färska basilika blad, lätt packade

 • 1 kopp

  nybakad parmesanost, uppdelad

 • 4 1/2 koppar

  bra flaska marinara sås, som Raos (40 ounces)

 • 1 pund

  lätt saltad färsk mozzarella, mycket tunn skivad

Förvärm ugnen till 375 ° F. Ordna äggplantan och zucchini i enskilda lager på 3 arkspannar fodrade med pergamentpapper. Borsta dem generöst med olivoljan på båda sidor, med all olja. Strö med oregano (jag krossar det i mina händer), 1 matsked salt och 1 1/1 tesked peppar. Rosta i 25 minuter, stänk vitlöken jämnt på grönsakerna och steka i ytterligare 5 minuter tills grönsakerna kokas igenom. Ta ur ugnen och sänk temperaturen till 350 ° F.

Under tiden fyller du en mycket stor skål med het hett kranvatten och lägger till tillräckligt med kokande vatten för att få temperaturen till 140 ° F. En i taget placera nudlarna i vattnet och dra dem i 15 minuter, vrida ibland så att de inte håller sig ihop. Töm och skjut nudlarna om igen.

Kombinera ricotta, getost, ägg, basilika, 1/2 kopp Parmesan, 1 1/2 tsk salt och 3/4 tesked peppar i skålen med en elektrisk mixer utrustad med paddlefästet och blanda på låg hastighet.

Sprid 1 kopp marinara i en 9 × 13 × 2-tums bakfat. Ordna en tredjedel av grönsakerna ovanpå, sedan ett lager av nudlarna (klippa för att passa), en tredjedel av mozzarellaen och en tredjedel av ricotta-blandningen i stora dockor mellan mozzarellaen. Upprepa två gånger, börja med marinaren. Sprid de sista 1 1/2 kopparna marinara på toppen och strö med resterande 1/2 kopp Parmesan.

Placera skålen på en arkpannad kant med pergamentpapper och baka i 60 till 70 minuter tills lasagnen är brunad och bubblig. Låt vila i 10 minuter och servera varmt.

Receptanteckningar

Gör-Ahead: Montera lasagne fullständigt och kyl i upp till 1 dag eller frys i upp till 3 månader. Avfrostning (vid behov) och baka före middagen.

→ Köp boken! Gör det framåt: En barfota Contessa Cookbook av Ina Garten

Reprinted from Gör det framåt: En Barefoot Contessa Cookbook. Copyright © 2014 av Ina Garten. Publicerad av Clarkson Potter, ett avtryck av Penguin Random House, LLC