Recept: Hus-vinnande jordnötssmörkakor

När min man och jag var i de tidiga stadierna av dating bodde jag i Minneapolis och han bodde i den kalla, frusna staden Duluth. Vi skulle köra för att se varandra på helgerna och på söndagen när vi skulle gå på olika sätt, skulle jag skicka honom över ett vårdpaket med bakverk (jag var övertygad om att det inte fanns några anständiga bagerier i Duluth). I det innehöll det han sedan har sagt till mig var “de jordnötssmörkakor som vann honom över.” De är enkla inga krångel, inga krusiduller men darn om de inte är den bästa jordnötssmörkakan du någonsin har ätit … nej verkligen…

Man-vinnande jordnötssmörkakor

3/4 kopp Jif Jordnötssmör (Ja, det måste vara Jif!)
1/4 kopp icke-hydrogenerad förkortning
1/4 kopp osaltat smör, vid rumstemperatur
1 1/4 koppar fast packat ljusbrunt socker
1/4 kopp helmjölk
2 tsk vanilj
1 ägg, vid rumstemperatur)
2 koppar mjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver

Förvärm ugnen till 375 ° F. Linje 2 stora kakor med parchmentpapper

Grädda jordnötssmör, förkortning, smör och brunt socker i skålen på en mixer. Tillsätt mjölk, vanilj och ägg, och blanda bara tills de är kombinerade.

Tillsätt mjöl, salt och natron. (Notera: Du kan förblanda dem i en separat skål, men för det här receptet finner vi så länge salt- och natronskiktet på toppen av mjölet före blandning, det visar sig bra!) Blanda tills mjöl kombineras, skrapa skålen och blanda 20 sekunder mer.

Placera skålen i frysen i minst en halvtimme. En timme är att föredra (denna deg kommer att hålla fantastiskt i frysen i flera månader).

Använd en 1/4 kopp skopa för att placera bollar av deg 2 tums separata på kakan lakan.

Placera i ugn och baka i 7 minuter. Rotera pannor fram och bak och toppa till botten i ugnen och baka i 5 minuter mer.

Ta bort omedelbart från ugnen och skjut pergamentpapper på kylskåp. (Notera: Att hålla dem på pannan fortsätter att baka kakan, vilket ger dig en mer smulig konsistens, som trots att den fortfarande är smaklig, inte är lika manvinnande. )

Låt sitta i 2 minuter på pergament och pressa med en potatismaskare. Det kommer att skapa likformiga markeringar på dina kakor och pressar kakan centrerar ner och håller din kaka fuktig och utsökt. Coolt och roligt! De kommer att hålla upp till en vecka i en lufttät behållare, om du kan hålla händerna ur kakan!

Notera: Det är viktigt att din deg kyls före bakning. På grund av dess (läckra) fettinnehåll fryser degen aldrig stilla fasta, vilket innebär att du kan göra det en dag framåt och kasta den i frysen utan att oroa dig. Om smeten är varm, till och med lite, kommer den att sprida sig och ge dig tunnare kakor som kommer att smaka på samma, men texturen hos en stor snygg kaka är lite snyggare och ger en snyggare kaka!

Det är garanterat att vinna över unga och gamla hjärtan! Njut av!

Relaterad: Internet Sensation: The No-Flour, Ingen Smörj Peanut Butter Cookies Revisited

(Bilder: Sarah Rae Trover)