Recept: Honung-Yoghurt Avokado Toast

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Behöver världen verkligen en annan avokado toast recept? Jag menar att vi alla vet att bara kombinationen av avokado och bröd är redan ganska fantastisk. Men låt oss vara lite äventyrlig och ta den till den söta sidan till frukost!

Även om avokado ses vanligtvis i salta rätter, används de också i desserter i vissa matlagningar. Jag kommer ihåg att prova min första vietnamesiska avokado smoothie, en rik kombination av avokado och sötad kondenserad mjölk och bli glatt överraskad att avokado har faktiskt en ganska neutral smak och svänger lätt åt den söta sidan.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Jag ville efterlikna smaken i smoothie i en söt avokado toast, men jag ersatte den söta kondenserade mjölken med en honungad grekisk yoghurt för att hålla sakerna förnuftiga till frukost. Det lägger till en smidig, krämig bas för rostat bröd som är staplat med smöriga avokado skivor. De sista nycklarna till den här tillfredsställande frukosten är mer honung som drizzled över toppen och en strö av havsalt för att dra allt ihop.


Honung-Yoghurt Avokado Toast

Serverar 1

 • 1 skiva

  starkt smörgåsbröd, såsom bondebröd, surdeg, helvete eller flerkorn

 • 2 matskedar

  vanlig grekisk yoghurt

 • 1 tesked

  älskling, plus mer för drizzling

 • 1/4 tesked

  vanilj extrakt

 • 1/2

  medium avokado

 • Flakigt salt, såsom Maldon, för ströning

Rostat bröd. Medan brödet rostar, blanda yoghurt, 1 tesked honung och vanilj tillsammans.

Sprid yoghurtblandningen på brödet. Skär avokado i 1/4 tum tjocka skivor och lägg skivorna, överlappar något, för att helt täcka yoghurten. Drizzle med mer honung och strö med saltet.