Recept: Guava och Cream Cheese Pastelitos

(Bildkredit: Guy Ambrosino)

Jag brukade tro att jag inte var den typ av person som ville ha något sött första på morgonen, men någon lämnade mig en pastelito de guyaba tillsammans med en kopp starkt kaffe tonat med mjölk och mitt sinne ändrades för alltid.

Kombinationen av intensivt söt guava-pasta och tangig gräddeost, som är omslagen i en fläckig bakverk, har länge varit en vanlig frukostbit för kubanska samfund och många andra i Karibien och Latinamerika. Bagerier lagrar denna behandling, hemkök sönder dem av satsen, och nu kan du räkna dig bland de många som vet hur otroligt denna kombination är med detta recept för att göra guava och cream cheese pastelitos hemma.

(Bildkredit: Guy Ambrosino)

Guava älskar gräddeost

Första gången jag hade guava klistra påminde den mig om tamarind godis som min farfar skulle få från Jamaica när han besökte min familj i New York. Precis som de klibbiga söta kuberna av frukt belagd i socker, har guava pasta en koncentrerad smak och sötma som kommer från att kokas ner i en pasta. Idag är det ganska lätt att få händerna på guava-pasta. Du kan vanligtvis hitta burkar av Goya-märket i Latinamerika och Latinamerika i mataffären eller på latinska marknaderna.

Eftersom de är gjorda med puffad bakverk, tar dessa pastelitos exceptionellt bra till frysen. Förbered dem genom montering och stash dem i frysen i upp till två veckor, poppa dem rakt i en 400ºF ugn när du vill ha något söt och smaklig tillsammans med ditt kaffe.

(Bildkredit: Guy Ambrosino)


Guava och Cream Cheese Pastelitos

Gör 8 pastelitos

 • 7 1/2 ounces

  guava pasta, som Goya varumärke

 • 4 ounces

  kall gräddeost

 • 2 ark

  (17,3 ounce box) puff bakverk, upptining men fortfarande kallt

 • 1

  stort ägg

 • 1 matsked

  mjölk

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 400 ° F. Linje 2 bakplåtar med pergamentpapper och läggas åt sidan.

Skär guava-pastaen i 8 stycken (1/4 tum tjock) skivor. Skär gräddeosten i 8 (1/4 tum tjock) skivor.

Placera 1 ark av puffdekor på en arbetsyta (håll det andra arket i kylskåpet). Skär i 4 rutor. Placera de 4 rutorna på 1 bakplåt. Placera 1 skiva av varje guava-pasta och gräddeost på vänstra hälften av varje kvadrat. Dampa fingrarna med vatten och kör dem längs kanterna på varje kvadrat. Vik degen i hälften över fyllningen för att skapa en rektangel. Tryck på kanterna för att försegla helt.

Med spetsen av en skarp kniv skär du 3 slitsar i toppen av varje bakverk. Placera bakplåten i frysen i minst 10 minuter innan du bakar för att fixera smöret. Samtidigt upprepa processen med det andra arket med puffdekor och bakplåt.

I en liten skål, vispa ägget och mjölken tillsammans för att göra ett äggtvätt. Pensla varje pastelito med äggtvätten. Baka varje bricka en åt gången tills puffed och brun, ca 20 minuter. Låt svalna minst 15 minuter innan du äter. Var försiktig – fyllningen är extremt het.

Receptanteckningar

Frysning pastellitos: Unbakade pastelitos kan frysas på bakplåten och sedan överföras och förvaras i en lufttät återförslutbar väska i upp till 2 veckor; de bagar perfekt från frys till ugn på samma tid.

Guava-pasta: Guava pasta kan hittas i någon större stormarknad i Latinavsnittet.

Lagring: Retur kan hållas i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar. Uppvärmning i en 350 ° F ugn i 2 till 3 minuter.

Recept av Sara Martinez.