Recept: Grönsaker Pesto Puff Pastry Tart

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

En låda med blöta bakverk stashed i frysen betyder magiska saker kan hända, inklusive en tårta med en färgstark mosaik av sommar grönsaker skiktad på toppen av doftande basilika pesto och toppade med en ströning av fetaost och röda paprika flingor. En fortfarande varm skiva av denna smöriga tårta är bara det du vill äta ute med ett frostigt glas rosé.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Saltade grönsaker = Ingen soggig botten

Massor av skivad sommar squash och saftiga tomater är hjärtat av denna tårta, men de kan vattna skorpan ner om de bara kastas på toppen som det är. Nyckeln här är att göra ett extra steg medan ugnen är uppvärmd: Salta dem först. Saltet drar mycket fukt på bara 20 minuter och säsonger grönsakerna samtidigt. Bläddra snabbt vattnet som är pärlstav på toppen med pappershanddukar, och du är kvar med grönsaker som kommer att steka snyggt medan puffens konditorivaror brunnar och spricker upp.

Förvarat köttfärsbröd är värt att alltid ha i frysen, men visste du att du också kan frysa pesto? Nästa gång du gör en stor sats eller hitta dig själv med några rester, frysa vad du behöver för denna tårta och tina den medan du torkar upp puffdekoret. En perfekt pesto tårta ligger alltså vid dina fingertoppar – allt du behöver är några grönsaker!

Frysbord till måltider

Frysan är en av våra favorit hemliga vapen för att få nattnätter på bordet stat. I veckan delar vi de bästa häftklamrarna för att hålla i frysen och, viktigare, hur man gör dem till goda måltider som kräver minimal ansträngning eller planering. Det är dags att omfamna vår vän frysen!


Grönsaker Pesto Puff Pastry Tart

Serverar 8 till 12

 • 1 pund

  tomater (ca 3 medium), halveras och skärs i 1/4 tum tjocka halvmånar

 • 2

  medium courgette eller sommar squash (ca 10 uns), skuren i 1/4-tums tjocka rundor

 • 1 tesked

  kosher salt

 • 1

  (14 till 17 ounce) förpackat fryst puffdekor (helst allt smör), tinas i kylskåpet

 • 1/2 kopp

  basil pesto vid rumstemperatur

 • 2 1/2 ounces

  fetaost, smulad (ca 1/2 kopp)

 • 1/4 tesked

  röda pepparflingor

 • Nymalen svartpeppar

Placera tomaterna och sommar squashen på ett bakplåt eller 2 stora tallrikar i ett enda lager. Strö över saltet och låt sitta i 20 minuter. Ställ in ett rack i mitten av ugnen och värm till 400 ° F.

Rikta ett rimmat bakplåt med pergamentpapper. Flytta pergamentet till en arbetsyta. Fäll ut puffen på pergamentet (om ditt paket har 2 ark, placera dem sida vid sida, något överlappande så att de passar bakplåten). Rulla det i en rektangel med hjälp av en rullpinne om storleken på bakplåten. Överför puffen, fortfarande på pergamenten, till bakplåten.

Vrid försiktigt ca 1/2 tum av varje sida in på sig mot mitten för att bilda tartens yttre kant. Dollop pesto jämnt över puffen och sprida sig i ett jämnt lager. Torka grönsakerna torra med pappershanddukar för att absorbera fuktpärlorna på toppen. Lägg grönsaksskivorna jämnt över pesto, överlappar dem något för att passa. Strö med fetaost, röda paprikaflingor och svartpeppar.

Baka tills kanterna är puffade och och botten är skarp och guldbrun, 35 till 40 minuter. Skär i bitar och servera varma eller vid rumstemperatur.

Receptanteckningar

Smördeg: Leta efter färdigt puffdekor i frysfacket, särskilt de märken som är gjorda med allt smör i stället för olja. De kommer att ha en rikare smak, och degen kommer att producera fina lager av konditorivaror. För bästa resultat, avfrost i kylskåp minst 4 timmar och upp till 1 dag före användning.

Lagring: Detta recept är bäst att ätas den dag det är gjort. Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 4 dagar. Rewarm i en 325 ° F ugn tills den värms igenom.