Recept: Grekisk Scramble

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Scrambles är en-pan underverk. Rymma genom ditt kylskåp, se vad som behöver användas, lägg till ägg och en tillfredsställande frukost (eller middag) är klar på bara några minuter. I denna grekisk-inspirerade versionen spädas spenat, lök, fetaost och körsbärstomater med mjuka äggröra. Skåla upp lite pitabröd (eller gör pitaflis!) Och frukost är klar!

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Dra ut din nonstick pan eller kryddat gjutjärn för detta recept, eftersom det är en nyckelfri yta som är nyckel här, så att ägget inte klibbar. Börja med att laga lök i olivolja tills det är fint och mjukt, och kasta sedan i en påse med spenat, som vilter på bara några minuter.

När allt vätska är kokt ut ur spenat, rör i slagen ägg och fetaost, och krypa sedan över låg värme tills ägget är custardy och nästan satt. Att ta din tid över låg värme innebär att äggen inte kommer att brinna eller bli tuffa, men oroa dig inte – äggen kommer fortfarande att laga på bara några minuter. När äggen är klara, rör om körsbärstomaterna för en popp av ljus färg och lite sötma.

Jag gillar att stapla scramble på trianglar av pitabröd, men vissa tjocka vete toast skulle också vara ett utmärkt ackompanjemang till denna lätta vegetariska krypta!

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Grekisk scramble

Serverar 4

 • 10

  stora ägg

 • 2/3 kopp

  smulad fetaost

 • 1/4 kopp

  mjölk (inte fettfri)

 • 1/2 tesked

  fint salt, plus mer för kryddor

 • 1/4 tesked

  nymalt svartpeppar, plus mer för kryddor

 • 1 matsked

  olivolja

 • 1/2

  medelgul lök, tärningar

 • 5 till 6 ounces

  baby spenat

 • 1 kopp

  körsbärstomater, quartered

 • Toast eller rostat pitabröd, för servering

Vispa ägg, feta, mjölk, 1/2 tsk salt och 1/4 tesked peppar i en stor skål för att kombinera; avsätta.

Värm oljan i en stor stekpanna eller kryddat stekjärnspanna över medelvärme tills det skimrar. Tillsätt löken, krydda med salt och koka, rör om ibland, tills mjukat, ca 5 minuter. Tillsätt spenat, kasta kontinuerligt tills tills det är helt visat och vätska har avdunstat, ca 3 minuter.

Minska värmen till medium-låg och häll i äggblandningen. Låt sitta ostörd tills ägget börjar sätta runt kanterna, 1 till 2 minuter. Använd en gummispatel genom att trycka in de angivna äggen från kanterna i mitten. Sprid de okokta äggen tillbaka i ett jämnt lager. Upprepa, skjut in de angivna äggen från kanterna till mitten var 30: e sekund tills de nästan är inställda, för en sammanlagd koktid på ca 5 till 6 minuter. (Äggets övre del borde fortfarande vara lite våt.)

Ta bort pannan från värmen och vik i tomaterna. Servera omedelbart med rostat bröd eller rostat pitabröd.