Recept: Glöd-i-Mörk Jello Shots

Finns det något som stavar fest mer än glöd-in-the-dark jello shots? När upplyst av ett svart ljus i mörkret, ser dessa skrämmande skott ut som en arg forskare piskade upp dem i ett laboratorium.

Du kanske tror att det här kräver lite spöklik alkemi, men den hemliga ingrediensen är så enkel och lätt: toniskt vatten, som innehåller kinin som tänds under UV-ljus.

(Bildkrediter: Diana Yen)

En Gin och Tonic Jello Shot

Detta jello-skott är en vridning på den klassiska gin och toniken med en ledtråd av limejuice och stänk av rosevatten för en blommig finish. (Vem säger att jello skott inte kan vara snyggt?)

Tonikan upphettas genom och kombineras med gelatin och socker och omröres tills blandningen har upplösts. När det har svalnat kan du lägga i din gin, limejuice och rosewater. Så länge du använder tonic som bas, kan du byta alkohol till vodka och andra sprit om du vill.

Kyl i jello-skotten i några timmar för att låta dem ställa in. Dessa jiggly shots är perfekta att göra i förväg, vilket ger dig mer tid att jobba på din Halloween kostym. (Kan vi föreslå en arg vetenskapsman att gå med dessa spöklika, glödande sammansättningar?)

När du är redo att tjäna, placera ett UV-svart ljus så nära bilderna som du kan och stäng av lamporna för ultimat skrämmande presentation. Ditt rum kommer att lysa upp med dessa spöklika glödande drycker!

Glöd-i-Mörk Jello Shots

Gör cirka 10 skott

 • 1 kopp

  plus 2 matskedar tonic vatten

 • 1 kuvert

  (1/4 ounce) osmakad pulveriserad gelatin

 • 2 matskedar

  strösocker

 • 3/4 kopp

  gin

 • 1 matsked

  färska limejuice

 • 1 matsked

  rosewater (valfritt)

 • Specialutrustning:
 • UV svart ljus

Låt tonicvattnet koka i en liten kastrull. Placera gelatin och socker i en medium värmebeständig skål och tillsätt det heta tonikvattnet. Fortsätt omrörning tills den är fullständigt upplöst, cirka två minuter. Låt svalna till rumstemperatur.

Lägg till gin, lime juice och rosevatten om du använder. Dela upp bland bland glasögon. Kyl tills uppsättningen. Slå på det svarta ljuset när du är redo att tjäna och se dem glöda.