Recept: Ginger Ale Crêpes med Choklad Chips

(Bildkredit: Oriana Koren)

Mina barn är inte vana vid mig och säger saker som “Hej!” Kom ner! Jag gör crêpes! ” De är vana vid att laga udda saker på udda timmar, för det är vad du gör när du skriver om mat och kärlek experimenterar i köket. Vanligtvis ber jag dem att prova saker som rädissmör som, medan de är läckra, inte är ginger ale crêpe med apelsinzest och chokladflis. Så de var ganska glada när det hände.

(Bildkrediter: Hali Bey Ramdene)

Jag var inspirerad av en ölflaska gingeröle. Vi dricker inte mycket sodavatten, och jag köper dem inte bara för att ha runt huset, men vi köper dem när vi har fester. Platt eller fortfarande rockar några bubblor, jag använder kvarvarande sodavatten för att piska upp ett parti av crêpes.

Ginger smaken är subtil och lägger till sötma som balanseras av citrusy, lite bitter bit av apelsinzest. Jag bestämde mig för att använda kokosmjölk i stället för vanlig mjölk i denna smet (och använd upp lite kvar från en öppnad burk) för att lägga till ännu mer smak. Resultatet var något som smakade som en ö semester. Jag serverade dessa crêpes med bara en sprinkling av chokladflis, men om du har lite tid på dina händer och frukt i kylskåpet, kan du också servera dem med grillad ananas och kör verkligen med den hela “smaken av öarna” vinkeln!

Lär dig hur man gör CrEPES: Hur man gör Delikat, Lacy Crêpes

Ginger Ale Crêpes med Choklad Chips

Serverar 6


1 kopp mjöl


1 nypa salt

2 ägg

3/4 kopp helmjölk (jag använde kokosmjölk, ett bra sätt att använda resten av en burk)


2 msk smält smör (plus mer att belägga pannan)


1 kopp ginger öl

Zest från 1 orange
Handfull med halv söt chokladflis

Blanda mjöl, salt, ägg, mjölk och smör i en matberedare eller mixer tills den helt blandas i en tunn smet.

Häll i en skål med ingefära ale och orange zest. Täck och låt sitta i kylskåp i minst en timme.

Värm crêpe pan, tillsätt mer smör. Häll en cirkel av smet i pannan. När crêpe har brunat något på botten, arbeta försiktigt en spatel under den och vänd. Koka andra sidan kort, bara för att sätta smeten. Fortsätt med resterande smet. Servera crêpes när de kommer från värmen, ströda med ungefär en matsked chokladflis.

Om du inte äter crêpesna omedelbart, stapla dem ovanpå varandra när de svalnar.

Receptanteckningar

  • Om du inte vill använda en matberedare eller mixer, sila mjöl och salt tillsammans innan du lägger vätska och använd en visp för att slå din smet tills det är smidigt.
  • Håll alla kvarvarande ginger ale till hands för att tona ut smeten om det behövs.
  • Dessa kan också beströdas med socker, men jag tycker att de är söta noga på egen hand.