Recept: Garlicky Parmesan Sweet Potatis

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

För den här super enkla sidan rostas tjocka bitar av sötpotatis och dammas sedan med ett snöigt lager av nutty Parmesan som vrider oemotståndligt skarpa runt kanterna efter några minuter under broilern. En smak av vitlök gör dem ännu mer utsökta. Gör dessa Parmesan-belagda sötpotatis en gång och du kommer aldrig att gå tillbaka till vanliga rostade sötpotatis igen. De kommer att göra dig till middagens hjälte och prata om ditt nästa potluck.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Använd finskuren ost för bättre beläggning

Välj din ost klokt; Det är nyckeln till framgång med detta recept. Medan rakade band och tjocka parmesanskivor alltid är en bra idé för pasta, fungerar de inte lika bra som en beläggning för dina sötpotatis. Börja istället med finskivad parmesan för bästa resultat – du vet, den typ som är nästan pulveraktig. Den ultrafina texturen täcker potatisarna, så varje sida får lite nutty, ostliknande godhet.

Gräva det själv med de minsta hålen på din låda rivare eller följ min ledning och plocka upp ett paket av de förspeglade grejerna från det färskostkapselet i mataffären.

Garlicky Parmesan Sweet Potatis

Serverar 4 till 6

 • 3

  medellånga sötpotatis (ca 2 pund totalt), skuren i 1 1/2-tums kuber

 • 2 matskedar

  olivolja

 • 1/2 tesked

  kosher salt

 • 1/4 tesked

  nymalen svartpeppar

 • 2

  vitlöksklyftor, malet

 • 1/4 kopp

  fint riven parmesanost, uppdelad

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 425 ° F.

Placera potatis, olja, salt och peppar i en stor skål och kasta för att kombinera. Överför potatisarna till ett rimmat bakplåt och sprida sig i ett enda lager. Stek i 15 minuter. Vänd potatisarna över med en platt spatel och koka tills det är brunat och ömt, ca 10 minuter mer.

Ta bort bakplåten från ugnen. Ställ ugnen för att vara bra. Strö potatisarna med vitlök och hälften av osten och rör om till beläggningen väl. Stänk resterande ost över potatisarna. Koka till osten är mjuk och smält, 1 till 2 minuter.

Receptanteckningar

Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 4 dagar.