Recept: Fuktig och Cakey Bananbröd

(Bildkredit: Christine Han)

När jag var 23 år och nyligen gift, flyttade jag till England med ett par duffelväskor, några lådor bröllopsgåvor och min familjs bananbrödrecept. Bananbrödreceptet var min moster, som passerade den till min mamma, som överlämnade den till mig. Det var en påminnelse om hemmet, en välbekant behandling som jag kunde göra i mitt nygifta hem hittills från mitt barndomshem.

Det visade sig också hemligheten att göra vänner.

(Bildkredit: Christine Han)

På jobbet blev mitt bananbröd en talande punkt, och sedan en varm råvara. Över te och bröd fick jag veta mina medarbetare och de lärde känna mig. Dessa kettlechats blev grunden till underbara vänskap.

Jag hittade hemlagad bananbröd var bara vad houseguests behövde när de var upp tidigt med jetlag; inslagna i garn, gjorde brödenna härliga inhemska gåvor; i muffinsform, det var min go-to-treat för mammor som kunde äta med bara en hand medan de ammade sina nyfödda.

Läs mer: Hur jag byggt ett liv utomlands, tack vare bananbröd

Jag bakade många (många) bröd av bananbröd och jag lärde mig ett par saker längs vägen. För det första är det alltid bättre att göra flera bröd (du kan alltid frysa tillägget). För det andra är nyckeln till fuktigt, tårta-liknande bröd överripta bananer – den svarta och spottigare peeling, desto bättre.


Banan bröd

Gör 2 (9 tum) bröd

 • Kokspray eller osaltat smör, för att smörja pannorna

 • 2 1/2 koppar

  allround mjöl

 • 2 teskedar

  bakpulver

 • 1 tesked

  salt-

 • 2 koppar

  strösocker

 • 2 pinnar

  (1 kopp) osaltat smör

 • 6

  övermåliga bananer, mashed

 • 4

  stora ägg, lätt slagna

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värma till 350 ° F. Coat 2 (9×5-tums) loafpannor med matlagningsspray eller smör; avsätta.

Placera mjölet, bakpulver och salt i en medium skål och vispa att kombinera; avsätta.

Placera sockret och smöret i skålen på en stativblandare som är utrustad med paddelfästet. (Alternativt, använd en elektrisk handmixare och stor skål.) Slå på medellång hastighet tills den är luddig och upplyst i färg. Tillsätt bananer och ägg och slå tills de är grundligt införlivade. Stoppa mixern och skrapa ner skålens sidor med en gummispatel.

Blanda med låg hastighet, tillsätt mjölblandningen långsamt tills den bara kombineras. Blanda inte över. Dela blandningen mellan de 2 pannorna och släta ut toppen med spateln.

Baka tills en tester insatt i mitten av en loaf kommer ut ren, 40 till 50 minuter. Överför till en trådställ och svalna 10 minuter. Vänd bröden ur pannan och kyla helt på stativet.

Receptanteckningar

Frysta bananer: Hela frysta bananer kan användas i detta recept. Tina bananer och kläm dem sedan ut ur skalen. inget behov av mashing!

Lagring: Återstod bananbröd kan tätt lindas i plastfolie och förvaras vid rumstemperatur i upp till 5 dagar eller fryst i upp till 2 månader.