Recept: Frys-till-Ugn Räkor Scampi

Med bara några lak aluminiumfolie kan du montera frusna räkor i färdiga paket som går från frysen och till en tallrik smörgås, lemonsräksskampi efter bara 20 minuter i ugnen. Snabbkokande ängelhårspasta suger i den läckra såsen och gör jätteräkorna till en lätt pasta middag.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Stick med Fryst Räkor

Fryst räkor är namnet på spelet i detta recept. De flesta räkor fryses snabbt efter att ha tagits och kommer frusna i livsmedelsbutiker. Butorna tina räkorna och sälja dem i skaldjurssaker. Jag föredrar att köpa frusna räkor eftersom jag kan kontrollera när de tinas så de är på sin färskaste.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Montering av Räkor Scampi-paket

Jag lägger frysta räkor på ett dubbelt lager av folie (för att alla läckra juicer håller sig kvar), och lägg dem med de klassiska scampi-ingredienserna i smör, vitlök och citronskivor. Dessa räkor paket kan stanna i frysen i upp till 2 månader.

När det är scampi-tid drizzles vitt vin i paketet, och sedan stekas de i en het ugn i 20 minuter. The scampi är sedan redo att kastas med persilja och ängelhårspasta, som lagar på bara två minuter, eller du kan bara hoppa över pastaen och servera den med crusty bröd istället.

Denna maträtt var en träff på min sista middagsparti, och jag tillbringade bara några minuter vid spisen att laga pastaen och bara var tvungen att rengöra pastapotan!


Frys-till-Ugn Räkor Scampi

Serverar 4 till 6

 • 1 pund

  frusen, okokt stor skalad och rengjord räka (21 till 25 räkor)

 • 5 matskedar

  osaltat smör, skuren i 4 delar

 • 1

  medium citron, tunnskuren

 • 3 kryddnejlika

  vitlök, malet

 • Nymalen svartpeppar

 • 1/3 kopp

  torrt vitt vin

 • 1 pund

  torrt ängelhårspasta

 • 1/2 kopp

  grovhackad färsk italiensk persilja löv

 • 1 tesked

  kosher salt, plus mer efter behov

Tear 4 (16-tums) ark av aluminiumfolie. Stack 1-ark ovanpå ett andra ark, upprepa sedan med de sista 2 arken. Dela de frysta räven jämnt på de 2 staplarna av folie, lämna en 4-tums kant på varje sida och en 3-tums kant längst upp och ner.

Placera 2 bitar smör på toppen av varje hög med räkor. Dela citronskivorna och vitlök över räkorna och strö över salt och peppar. Vik sidorna av folien över räkorna, vika sedan överst och botten av folien över räkorna. Se till att räkan är helt täckt av folie.

Stacka förpackningarna ovanpå varandra och skjut dem i en gallonstorlås. Tryck ut så mycket luft som möjligt och täta påsen. Frys i upp till 2 månader.

När du är redo att servera, ordna ett ställ i mitten av ugnen och värma till 475 ° F.

Ta bort räkorna från frysen och placera sömmar uppåt och sida vid sida på ett rimmat bakplåt. Öppna upp foliepaketen tillräckligt för att hälla vinet i fickorna, häll i vinet och stäng sedan tillbaka paketet.

Rostas tills räkorna är bara kokta genom ca 20 minuter. Under tiden, ta en stor kruka med tungt saltat vatten till koka över medelhög värme.

Ta bort räkorna från ugnen och lägg åt sidan. Lägg pastaen i kokande vatten och koka tills al dente, ca 2 minuter. Reserv 1 kopp pastavattnet, töm sedan pastan och returnera det till potten.

Öppna försiktigt räkorna, var försiktig så att inte vätskan spolas inuti. Tippa försiktigt allt i paketet, inklusive all vätska, i pastaens kruka. Tillsätt 1/2 kopp pasta vatten, persilja och 1 tesked salt; krydda med peppar; och kasta tills allt är kombinerat, tillsätt mer pasta vatten en matsked i taget för att nå önskad sås konsistens. Smak och krydda med mer salt och peppar efter behov.

Receptanteckningar

Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 4 dagar.